A figyelemfelhívó rendezvényt ötödik alkalommal rendezték meg Mindszenten. A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban gyülekeztek a résztvevők, akiknek a szervezők uzsonnával, zsíros kenyérrel és almával készültek. Számos önkéntes segédkezett a Kulturális Központ munkatársainak.

Lantos Csilla

Például Lantos Csilla is, aki a mindszenti rendelőintézetben dolgozik asszisztensnőként, és a korábbi években a szervezésből is kivette a részét. „Nagy örömünkre eddig mindig sokan összegyűltek erre a rendezvényre. Annak ellenére, hogy van, hogy hétköznapra esik, de volt olyan is, hogy szombati munkanapra esett az esemény” – mesélte Csilla szendvicskészítés közben, aki természetesen a kerékpározásból is kivette a részét.

Az idén is sokan csatlakoztak a kerékpáros menethez: idősebb és fiatalabb hölgyek, lányok is, pár legény is, és most először fordult elő az, hogy a pár kilométeres mindszenti túrába egy férfi is bekapcsolódott, Zana Béla személyében.

Indulás előtt mindenki kapott egy rózsaszín karszalagot, illetve egy léggömböt, amit a kerékpárjára tűzhetett. Dr. Ávéd János, mindszenti háziorvos engedte útjára a bicikliseket. Ő maga ugyan nem pattant kerékpárra, de megígérte, hogy jövőre ő is csatlakozik a kerekezők táborához.

Dr. Ávéd János

A nemrégiben „Az év praxisa” kitüntetéssel elismert orvos így összegezte, hogyan tudják elősegíteni az ilyen jellegű rendezvények a szűrések látogatásának gyakoriságát:

##audio:4939##

A kerékpárosok a könyvtártól indultak, eltekertek a Dózsa-telepig, majd a temetőnél fordultak vissza a kiindulási ponthoz.

ÉR.