Masszív védekezés és az abból indított kontratámadások. Ezzel a recepttel készült a Pécs elleni küzdelemre a Hódmezővásárhelyi FC. Fűszerezés gyanánt még a pontrúgásból okozott veszélyekre igyekezett hangsúlyt fektetni a Csongrád megyei gárda, aminek hamar meg is lett az eredménye.

Az 5. percben egy szögletet követően Szilágyi Norbert tudott kapura fejelni, ami ugyan még kipattant, de pont Kökény elé, aki könnyűszerrel értékesítette a helyzetet.

A vásárhelyi gól után rohamozott a Pécs, de a masszív védekezésre úgy tűnt nem igazán van ellenszerük. Eközben néhány kontrát indított a vendégcsapat, ám az ígéretesebb pillanatokat les miatt megállították. A szünetre azonban nem maradt meg a HFC-s előny. Egy előrevágott labdát nem tudott hatástalanítani a védelem, így Bordás Dánielnek kellett kirobbannia a kapuból, viszont nem csak a labdát, hanem az ellenfél támadóját is vitte, így a játékvezető büntetőt ítélt, amit Koller Krisztián értékesíteni tudott.

A fordulás utáni első komoly helyzetet a Vásárhely alakította ki. Ablonczy Gerjén került ziccerbe, ám Gőcze Gergő hatalmas bravúrral védett. Később pedig Bordásnak kellett a túloldalon hatástalanítania egy pécsi támadást. Igazán komoly veszély azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A 78. percben aztán Pataki akaszkodott össze támadójával. A pécsiek csatára feldobta magát a vásárhelyi tizenhatoson belül, ismét levegő tolult a sípba, ekkor Wittrédi Dávid végezhette el a büntetőt, ami újfent utat talált a kapuba.

A maradék bő 10 percben igyekezett újabb gólt találni a Vásárhely, de a kék-sárgák nem jártak sikerrel. A hosszabbítás perceiben ráadásul Puskás Gábor még egy lapáttal rá tudott tenni, továbbnövelte a PMFC-s gólok számát.

NB III Közép csoport, 9. forduló

PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

PMFC: Gőcze, Nagy, Kónya, Károly, Koller, Horváth, Füredi, Szabó, Fellai, Bata
Cserék: Sólyom, Wittrédi, Frank, Mojzer, Turi, Erdős, Puskás
Vezetőedző: Márton Gábor

HFC: Bordás, Kormányos, Tóth, Huszár, Marton, Szilágyi, Faggyas, Pataki, Kökény, Prasler, Varga
Cserék: Szatmári, Szabó D., Laczkó, Ablonczy, Végh, Szabó M., Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Szűcs Róbert: Félig partiban voltunk, a másik kispadon idegesek is voltak, mivel szervezette játszottunk. A játékvezető viszont könnyű síppal befújt két tizenegyest. A pécsiek gyakorlatilag ezzel voltak jobbak.”

Forrás: hfc1912.hu