Közel ezren voltak kíváncsiak vasárnap délután Makón a Ferencvárosi Torna Clubnak a bemutatkozására. Magyarország egyik legnépszerűbb csapata a hazaiakkal, vagyis az M-Foci Kft.-vel vívott barátságos mérkőzést. A végül is 0:4-es (0:1) vendégsikert hozó találkozóval avattak fel hivatalosan is a Makói Városi Sportpálya új nézőterét, illetve öltözőkomplexumát. A régi, mjad 70 esztendős létesítményt már nem lehetett gazdaságosan felújítani, ezért elbontották és egy teljesen újat építettek a helyére. A Marosmenti Utánpótlás Futball Club és az önkormányzat közösen támogatási kérelmet adott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a beruházás megvalósításához. Sikerrel jártak és közel 403 millió fointból megépült ez a modern kompelxum, melyhez a város 120 milliós önerőt biztosított. Vasárnapi köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester kitért a Makót érintő további sportfejlesztésekre is, íme:

##audio:4895##

Az avatáskor a nemzeti színű szalagot hárman vágták át: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Farkas Éva Erzsébet polgármester. Beszédében Kubatov Gábor kiemelte: örömmel fogadták el a felkérést, mert Makó nem csupán kiváló gazdasági szakemberek adott a világnak, hanem sportolókat is. A Ferencváros elnökének ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4896##

– Majd három évtizedet kellett ahhoz várni, hogy végre megújulhasson ez a létesítmény, ahol most állunk, ígérem, hogy a most elkezdett munkát, vagyis a sportos fejlesztéseket a jövőben is szeretnénk folytatni – vette át a szót a miniszter. Lázár János rövid köszöntőt mondott, melyet itt teljes egészében meghallgathat:

##audio:4897##

A felnőtt játékosok pályára lépése előtt a gyerekek vették birtokba a zöld gyepet. Nem csupán a makói, hanem a csanádpalotai, az apátfalvi és a földeáki utánpótlás is bemutatkozott. A MUFC kapuját Balogi Máté védte. – Öt esztendeje focizom, a magyar bajnokságban a kedvenc csapatom a Diósgyőr, a nemzetközi mezőnyben pedig az Atletico Madrid – sorolta a 11 esztendős fiú. De miért szereti ezeket a csapatokat, illetve mi a terve a labdarúgással? – azt a József Attila Gimnázium ötödik osztályosa itt részletezi:

##audio:4894##

Munkatársunktól. K.