Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita

Jelentősen ünnepre várták a híveket vasárnap a makói görögkatolikus templomba. – Még Mária Terézia segítségével építették fel a templomunkat 1778-ban, s az őseink október elsejét választották ennek a megünneplésére – nyilatkozta Biró István. A makói görögkatolikus parókia vezetője hozzátette: azóta ez a búcsú az egyik legfontosabb eseménye a helyi közöségnek.

A makóiak meghívását elfogadta Kocsis Fülöp érsek-metropolita. A magyarországi görögkatolikusok elöljárója tartotta vasárnap a szent liturgiát. – A makói közösségünk már az 1740-es évek óta jelen van a városban, így szinte egybeforrt vele – folytatta a parókus. Biró István ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4892##

A templomi ünnepen az önkormányzat részéről Farkas Éva Erzsébet polgármester és Weszelyné Véghseő Herniett Mária települési képviselő is részt vett. Biró István elmondta: nem csupán a többi felekezettel ápolnak jó kapcsolatot, hanem magával a várossal is.

A szent liturgia végeztével a hívek nem siettek haza, hanem kötetlenül beszélgettek a templom udvarán. A hagyományok szerint étellel, itallal is kínálták őket.

Munkatársunktól. K.