Az Ízök Fesztiváljának szombati napján ugyan az étkeké volt a főszerep (erről egy későbbi írásunkban meg is győződhet), azonban a kirakodó vásárban is számos kézműves remeket lehetett felfedezni.

Illetve a Tornyai János Múzeumnak köszönhetően a képzőművészet is teret kapott a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, ugyanis a vasárnap nyíló 64. Vásárhelyi Őszi Tárlatot népszerűsítették a közgyűjtemény dolgozói.

Lucza Vígh Erna

„Már évek óta próbálunk valami különleges technikát bemutatni, hogy kipróbálhassák a gyerekek. Most a viaszkarc technikát próbálhatták ki. Színes, zsírkréta alapra egy temperás festéket kentünk, ezeket előre legyártottuk. A sötét felületre a gyerekeknek már csak karcolniuk kellett, és előtűnt a szivárványos háttér” – tudtuk meg Lucza Vígh Ernától, a Tornyai János Múzeum múzeumpedagógusától.

Hogy mindez hogyan kapcsolódik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlathoz? Az egyik kiemelt díjazott képein is hasonló elvek érvényesülnek: a szemhéj belső részén megjelenő utóképpel foglalkozik ennek a bizonyos díjazottnak a képei. Már ezért is érdemes lesz megtekinteni a kiállítást, hogy felfedezzük mi magunk is, kinek a szellemében alkothattak szombaton a kicsik.

Hogy ki kapja idén az Őszi Tárlat fődíjának tekinthető Tornyai-plakettet, illetve kik lesznek a további díjazottak, az vasárnap 12 órakor az Alföldi Galériában kiderül.

ÉR.