A makói önkormányzat évről évre megvendégeli a város nyugdíjasait az Idősek Világnapja alkalmából. Szombaton az Erdei János Sportcsarnok küzdőterét bálteremmé alakították át, s itt fogadták a több száz érdeklődőt. Ez a rendezvény egyre népszerűbb, most is zsúfolásig megtelt a csarnok.

A vendégek legnagyobb örömére operettslágerek csendültek fel a műsorban. A Te rongyos élet, bolondos élet című összeállítás primadonnája nem volt más, mint a makói születésű Szilágyi Éva. Rajta kívül a közönséget szórakoztatta még Schupp Gabriella, Kóbor Tamás, Kurkó József Kristóf, valamint az Operett Show táncosai. Az est hátralévő részében a talpalávalóról Csikota József és zenekara gondoskodott.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A városvezető többek között arról beszélt, milyen fejlesztéseket valósítottak meg Makón annak érdekében, hogy a legidősebb generáció is kiválóan érezze magát. Ezt Farkas Éva Erzsébet itt foglalja össze:

##audio:4890##

Az önkormányzat finom ételekkel, italokkal is kedveskedett a műsor mellett az időseknek. Azért nincs olyan rakott szekér, amire nem férne még elv alapon sokan hoztak magukkal egy kis hazait. Így volt ezzel Sarró Mihály is. A Bruder János Kertbarát Kör elnöke saját készítésű bort és pálinkát kínált az asztalánál. – Most van az az időszak, hogy néha többet foglalkozom a borral, mint az asszonnyal – mondta nevetve a borosgazda. De mire is gondolt Sarró Mihály? – itt találja:

##audio:4891##

Munkatársunktól. K.