Vásárhelyi góllal kezdődött a találkozó, majd pár perceg váltva születettek a találatok. Ezt követően azonban fokozatosan sikerült ellépnie a hazaiaknak. Ebben nagy szerepe volt Dömény-Veress Zsuzsannának a kapuban, de a védelem összességében is jól tette a dolgát. Ugyanakkor a gyömrőiek sem voltak tökéletesek, a passzok sokszor pontatlanok voltak, Balogh Bettine igyekezett vinni a többieket a hátán.

A HLKC előnye azonban nőtt, a félidőre pedig 10 gólos előnynek örülhettek a hazai csapatot biztató drukkerek.

A fordulás után még igyekezett zárkózni az ellenfél, de a próbálkozásaik ekkor sem voltak maradéktalanok. A pontatlanság nem sokat javult, és Ádász Diána is jól váltotta kapus társát a vásárhelyi portán.

Bartók Csaba a biztos, egy időben 13 gólos előny birtokában a fiataloknak is lehetőséget biztosított. Ekkor egy kissé gyengébbé vált a Vásárhely játéka, az előnyt azonban sikerült őrizni, csak óvatos zárkózásra volt képes a Gyömrő.

A végén maradt a 10 közte, amivel a HLKC szezonbeli második győzelmét szerezte meg. A lányok a következő fordulóban nehezebb ellenféllel, az Orosházával nézhetnek farkasszemet.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyömrő VSK 35-25 (21-11)

HLKC: Dömény-Veress, Ádász, Áncsán, Földesi, Herceg, Lovistyék, Klemm, Nagy, Török, Bálint, Becsei, Szepesi, Horváth, Németh, Kandó
Vezetőedző: Bartók Csaba

GYVSK: Valenta, Horváth, Baunoch, Striczki, Lovász, Tanács, Hegedűs, Kacar, Farkas, Balogh, Hrutka, Joó, Portás B., Portás P.
Vezetőedző: Volcz Ákos

Bartók Csaba:

„Így közvetlen a mérkőzés után kicsit keserédes a szám íze. Az első félidőt követően, a második félidő 45 percéig azt gondolom annak megfelelően játszottunk, ahogy szerettünk volna. Az eredménytől függetlenül csináltuk, daráltuk és küzdöttünk az utolsó pillanatig. Nyilván az az én felelőségem, és mikor ha nem most próbál az ember lehetőséget adni a kevesebbet játszóknak. Ez megzavarta a csapatunkat abban, hogy nagyobb győzelmet arassunk. Így magunkra hoztuk az ellenfelet. A látottak alapján jobban örvendenék egy nagyobb arányú győzelemnek.”

Dömény-Veress Zsuzsanna:

„Egy frissen feljutó csapat ellen játszottunk, de ugyanúgy készültünk, mint bárki más ellen. Nem vettük félvállról, nem gondoltuk, hogy egy gyengébb ellenféllel állunk szemben. Megpróbáltunk mindent kiadni magunkból és a végén mindenki játéklehetőséget kaphatott.”

szcs