Szombaton, 17 órakor nyitotta meg kapuit  a Lucien Hervé Kamera Klub tagjainak kiállítása a BFMK-ban. A művek közös jellemzője, hogy Hódmezővásárhelyen belüli pillanatokat, építményeket, kompozíciókat ábrázolnak. A fényképezőgép segítségével készült, kreatív és egyedi fényképek és tárgyak, október 31-ig lesznek megtekinthetőek a BFMK első emeletén.

A megnyitón Vágó János önkormányzati képviselő, köszöntőjében elmondta, a kiállított fotók nem csak emlékeztetőül szolgálnak, hanem felkeltik a nézők érdeklődését is. A kiállítást Dömötör Mihály fotóművész nyitotta meg, elmondta, hogy már évek óta más-más témát dolgoznak fel. Az első tárlat a Kamera Klub tagjainak külföldi útjain készült képekből állt, majd a következő évben Magyarországon belül készült fotográfiákat állítottak ki, idén pedig, Vásárhely volt a központi téma.

##audio:4886##

A megnyitón Janovics Gréta (ének, gitár) és Mohai Szilárd (zongora, gitár) zenés produkcióját hallgathatták meg a résztvevők. Gréta neve, a kiállítók listáján is szerepelt, ugyanis három alkotása is megtekinthető a BFMK első emeletén. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola 9. osztályos tanulója elmondta, hogy a zene az első számú hobbi az életében, de a tanulás mellet, a fotózásra is időt tud szakítani.

Átvehették elismeréseiket a MAFOSZ Országos Diákfotó Pályázatán győzedelmeskedő Hervé klubtag diákok is, akik az idén megnyerték a szakkörök közötti viadalon túl a középiskolások között az egyéni versenyt is: Janovics Gréta egyéni I. hely, szakköri I., Komjáti Jázmin egyéni II. hely, szakköri I., Farkas Réka szakköri I. és Herczeg Dávid szakköri I. helyezett lett. az Idén tízedik alkalommal dobogósok a Gaál Györgyi által vezetett fotószakkörös diákok, az országos megmérettetés rangos versenyén.


n.j.