Pénteken érkeztek egy három napos boksztábor keretén belül a hódmezővásárhelyi sportolók Siófokra, ahol az első nap a szórakozásé volt. A második napon már reggel, még a nap első étkezése előtt edzést tartott a részükre Szalkai Edina vezetőedző, valamint Rostás Árpád egykori bokszoló, vándorasztalos, aki a bemelegítést prezentálta.

Rostás Árpád és Szalkai Edina

Az edzésen senkit sem kellett noszogatni, a Balaton parti levegő mindenkit magával ragadott. A gyerekek nem álltak meg, végigcsinálták a futást, az iskolázást, de az ütés-védőzést is gyakorolták. A felnőttek ugyanúgy a segítségükre voltak, Rostás Árpád szintén mozgott a fiatalokkal, Szalkai László adott jó tanácsokat, de a táborban részt vesz a Hranek Boksz Klubból is néhány nehézsúlyú serdülő, ők szintén öklöztek a vásárhelyiekkel.

 

Az egyesület alapelve az egy szív, egy dobbanás. Azonban a boksz mégis csak egy egyéni sport, figyelembe kell venni a sportolók egyedi igényeit. Már most látható, hogy több nagy egyéniség van a csapatban, a szombati edzésen külön felfigyeltek a legkisebb bokszolóra, Hegyi Dominikre, aki már most elképesztően ügyes, és bajnokesélyes. Azonban több olyan gyerek is van a klubban, akik hátrányos helyzetűek, és nehéz családi körülmények között élnek. Szalkai Edina hozzátette, ezeknek a gyerekeknek különösen fontos, hogy közösségben legyenek, lekössék a figyelmüket, és legyen egy mesterük, aki irányítja őket a jó útra.

Hegyi Dominik

Délután, ha az idő engedi hajókirándulás lesz, de az óriási szél miatt, nem biztos, hogy vízre engedik a kalózhajót. Ha úgy alakul, délután ismét edzés várható, illetve egy drogprevenciós előadást is tartanak a sportolóknak.

sk