Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n 7

 

Mucsi László a fórum elején elmondta, hogy milyen változásokra kell számítania a Bajcsy-n élőknek a közműkiváltások miatt. Tájékoztatott, hogy a járda felbontását az utca páros oldalán a héten, a páratlan oldalon a jövőhéten fogják elkezdeni. Korábban hétfőn tartottak a témával kapcsolatban egy lakossági fórumot.

A hétfői fórumhoz képest újdonságként hangzott el hogy a Bajcsy kistópart felőli végénél található buszmegállókat, az útlezárás miatt kivonják a forgalomból és a vasúti aluljárónál található megállóknál fog megállni a busz. Az ingatlanok megközelítésének lehetősége volt a fórum egyik központi témaköre. Az utcában, ugyanis az óvodán kívül több vállalkozás is van, így nem csak a lakosok szeretnének közlekedni majd a Bajcsy Zsilinszky utcában. Mucsi László a kérdésre reagálva elmondta, hogy a kis utcákon keresztül a továbbiakban is lehet közlekedni, valamint kiemelte: a beruházó emberei, bármilyen problémás kérdésben segíteni fognak mindenkinek.

Tájékoztatták a lakosokat, hogy addig nem fogják átkötni a közműveket a régi hálózatról, amíg az új teljesen el nem készül. Az esetleges áramkiesésekről, a szolgáltató hetekkel korábban megküldi az értesítést a lakosoknak. Az óvodába érkező szülők és óvónők, a Gonda József utcában ugyanúgy fognak tudni parkolni, ahogy eddig és valószínű, hogy a Bajcsyn is sokkal biztonságosabb lesz a parkolás.

Kérdés volt még a kamionforgalom csökkenése. Mucsi László elmondta, hogy a tram-train beruházás, valószínű az elkerülőkkel egy időben fog elkészülni, így nem lesz jelen az a hatalmas kamionforgalom az utcán, mint ami eddig volt.

” A városba áthaladó kamion forgalom nem lesz, csak azok a kamionok jöhetnek be, akik menetlevéllel tudják igazolni, hogy Hódmezővásárhelyen belül van az úti céljuk.” – tette hozzá a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

Cseri Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a villamosok teljesen hangtalanok lesznek, mivel a legújabb tömegközlekedési technológiákat használják fel a beruházásnál. Tájékoztattak, hogy a végállomásnál létesíteni fognak egy 50 férőhelyes parkolót, valamit egy bővített kerékpár tárolót is.

##audio:4868##

A forgalmat a Bajcsy Zsilinszky utcáról, a Tóalj, Kaszap, Andrássy utca irányába fogják elterelni az útlezárás idejére.

n.j.