Az első két kőkemény ellenféllel szemben megvívott forduló után a harmadik játéknapon a Nyíradony ellen egy küzdelmes és kiélezett mérkőzésen szerezte meg szezonbeli első győzelmét a Hódmezővásárhelyi LKC. A lendületet pedig most nem két héttel későbbre kellett átmenteniük a lányoknak. Erőnléti edzések és a héten már taktikai edzések szerepeltek a repertoárban, hogy október 7-én minden klappoljon a Gyömrő elleni találkozón.

A vendégek első szezonjukat töltik a második vonalban, az első három fordulóban pont nélkül maradtak, így pedig még nagyobb elánnal készülhetnek a vásárhelyi csörtére.

„Úgy gondolom, hogy ez is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de kötelező a győzelem. Persze nem lebecsülve az ellenfelet, hiszen pár héttel ezelőtt még nekünk is nulla pontunk volt. Ők azok, akik ellen minden pont aranypont, dupla értéke lehet a megszerzett győzelemnek. Tisztelnünk kell őket, de azt gondolom, hogy nagyot kell küzdenünk, jól kell játszanunk és így vagy úgy, de hozni kell a két pontot.” – fogalmazott Bartók Csaba, a HLKC vezetőedzője.

A vásárhelyieknek talán Balogh Bettinára, a gyömrőiek leggólerősebb játékosára kell igazán figyelniük. Balogh az előző szezonban, az NB II-ben 147 gólig jutott, de a gyömrői ifi csapatban is játszott, ahol 128-szor talált be. Idén 18 gólja van az eddigi három bajnokin, míg a kupameccsen 7 gólt sikerült a játékosnak szereznie.

“Kemény, küzdelmes mérkőzésre számítok, de természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a két pontot. Készülünk az ellenfélből, videózunk, és edzéseken is próbáljuk gyakorolni a látottakat.” – fogalmazott Szepesi Ivett, a vásárhelyiek kézilabdázója.

NBI/B Keleti-csoport – 4. forduló
Női felnőtt bajnoki mérkőzés
2017. október 7., 16.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Hódmezővásárhelyi LKC – Gyömrő VSK
Játékvezetők: Dáné Rita, Komáromi Éva Tünde
Versenybírók: Miklós Melinda, zsadányi Zsuzsanna

szcs