A labdarúgók már augusztustól birtokba vehették a makói Vasas-pályán az új sportkomplexumot. Az ünnepélyes átadót október 8-án, vasárnap 14 órától rendezik. Elsőként a gyerekek kapnak főszerepet, ugyanis focitornát szerveznek nekik. A nap slágere azonban a Ferencváros bemutatkozása lesz. Magyarország egyik legnépszerűbb klubja játszik 14.30-tól barátságos mérkőzést a hazaiakkal, vagyis az M-Foci Kft.-vel. Erről csütörtökön a helyszínen tájákozta a sajtó képviselőit Czirbus Gábor alpolgármester, Gyömbér Péter, a Marosmenti Utánpótlás Futball Club (MUFC) elnöke és Rakonczai Zoltán, a M-Foci Kft. csapatkapitánya.

– Összesen 405 millió forintból épült meg ez a komplexum, a költségekhez a város 120 millióval járult hozzá – nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzat számára fontos a lakók egészsége, ezért a meglévő sportlétesítményeket felújítják, illetve újakat is terveznek. Czirbus Gábor ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4869##

Az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek Makón

– Nem csupán makói, hanem a környező településekről bejáró gyerekekkel is foglalkozunk, több mint háromszázan fociznak nálunk – vette át a szót a MUFC elnöke. Gyömbér Péter azt is elmondta: ő 1963-ban kezdett el a régi pályán játszani, s már akkor ráfért volna egy felújítás. Hogy pontosan milyen tornát is rendeznek vasárnap, illetve a klub életéről is beszélt Gyömbér Péter, íme:

##audio:4870##

Rakonczai Zoltán már annak az NB II-es Makónak is a tagja volt, mely kupameccset játszott az FTC-vel. – A vasárnapi összecsapás lényegesen más lesz, hiszen ennek nem lesz tétje, a cél, hogy a nézők jól szórakozzanak – árulta el a csapatkapitány. Rakonczai Zoltánt hallja:

##audio:4871##

Munkatársunktól. K.