Tram-train: jövőhéttől lezárják a Bajcsy-t 13

 

Mucsi László a fórum elején elmondta, hogy milyen változásokra kell számítania a Bajcsy-n élőknek a közműkiváltások miatt. Tájékoztatott, hogy a járda felbontását az utca páros oldalán a héten, a páratlan oldalon a jövőhéten fogják elkezdeni. Az ingatlanok földkábeles bekötést kapnak, ami stabilabb és megbízhatóbb az eddigi légkábeles megoldásnál.

Az utca páros oldalán, teljesen megszűnik az oszlopsor, a közvilágítás a páratlan oldalon fog helyet kapni. – számolt be a városfejlesztési iroda vezetője. Hozzátette: a szabványoknak megfelelően a villamos sínpálya alatt, 1.40 – 1.50 méter mélységben lehet közmű.

Jövőhéttől, várhatóan másfél hónapra teljesen lefogják zárni a Bajcsy Zsilinszky utcát. Mucsi László elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a lakosok eltudjanak jutni gépjárművel az ingatlanjukhoz, amit főleg a kisebb utcák használatával fognak tudni megtenni majd.

Felmerült kérdésként, hogy a mérleggyárhoz, be tudnak-e majd menni a nehézgépjárművek az ipari útra. A városfejlesztési iroda vezetője válaszában elmondta: a kérdéses csomópont, várhatóan akkor lesz lezárva, amikor a Bajcsy már felszabadul. Tájékoztatták a lakosságot, hogy a vezetékek a házaktól 80 cm távolságra, 80 cm mélyen lesznek majd elhelyezve. A munkálatokat úgy végzik, hogy a tulajdonosoknak várhatóan csak 1 napig okozzanak fennakadást. A gödröket, amiket kiásnak, még aznap betemetik.

A fákkal kapcsolatban elmondták, hogy nem valószínű, hogy változni fog a helyzetük. Elhangzott, hogy az utca, ha elkészül, valószínűleg szélesebb lesz valamivel. Amikor a sínpályák le lesznek fektetve, a lakosok az ingatlanjaikból, csak kis ívben, jobbra fognak tudni csatlakozni a forgalomhoz, balra nem fognak tudni kanyarodni, csak a soron következő útkereszteződésnél.

A várható változásokkal és a forgalom tereléssel kapcsolatban a hétvégén helyezik ki a táblákat.

n.j.