Az eset hétfőn, dél körül történt, amikor a Károlyi utcán autóval haladva, már messziről láttuk, hogy az úttesten egy nő babakocsit tolva, FÜLÉN A TELEFONNAL, balján egy kislánnyal halad. Igaz, az utca mindkét oldalán jó állapotú, használható járda van.

A kislány a babakocsit fogva, az úttest közepe felőli oldalon szögdécselt, jobbra, balra. Az “anyukát” nem zavarta, hogy szemből 2 autó, hátulról pedig egy kocsi közelít feléjük. A telefon természetesen fontosabb, mint a két gyerek, és saját maga testi épsége.

Elhaladva mellettük, felhívtuk a figyelmét a fiatal nőnek a járdákra, de mondanom sem kell, a telefon ismét fontosabb volt. Ha pedig bekövetkezett volna a baleset, nyilván, hogy az autós lett volna a hibás. (Bár a mentőben biztos jól lehet telefonálni).

Kérdés, hogy megérdemli-e az anya címet az, aki így megy sétálni a gyerekével?! Reméljük, hogy épségben elérték a céljukat, és hogy sikerült megbeszélni telefonon azt az égetően fontos problémát, ami fontosabb volt a saját gyermekei testi épségénél.

 

Sz.Viktor