-Laci igen tehetséges sportoló, gyors és kitartó, remek 5-10 km-s versenyek tud maga mögött. Április óta 7 komolyabb versenyről 4 aranyérmet hozott el, ráadásul a Wizz Air félmaratonon 3 fős váltó tagjaként Magyar Bajnok lett. A munkája nem mindig teszi lehetővé, hogy minden nap edzhessen, de szorgalma és a befektetett munkája meghozta eredményét. Bízom benne, jövőre még több versenyen fog indulni, és a téli alapozás során az újabb idő- és energia befektetés újabb sikereket hoz majd neki –mondta, Gábe Tamás, a Suncity Triathlon Team elnöke.

Tamás maga is versenyzik, idén nyáron nyert lépcsőfutóversenyt, aquathlon versenyt, dobogós lett futóversenyen, és nem akármilyen teljesítményt nyújtott a Boszorkánysziget – Maros-torkolat 8 km-s rekordkisérlet során, hiszen úszva teljesítette ezt a távot –idén negyedik alkalommal teljesítettem a kihívást, és 2009 óta én tartom a rekordot 1 óra 37 perccel. A pályáról azt kell tudni, hogy 4 km-t árral szemben kell úszni, a “maradék” 4 km-t pedig árral megegyező folyásirányban. Tavaly csapattársammal együtt úsztuk le, Simon Gábriellel, sajnos idén más elfoglaltság miatt nem tudott velem tartani.- mondta Gábe.

Az egyesület az edzéseken kívül, versenyeket is szervez, legutóbb az V. Fuss az életekért jótékonysági futás szervezői voltak, ahol 446 regisztrált sportoló segített a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnak. Legközelebb, október 31.-én kedden szerveznek versenyt, mégpedig a HalloWin Run Szeged (további info az eseményről: http://sctt.hu/myportfolio/hw-run-szeged/ ) Gyerekeknek rövidebb, felnőtteknek hosszabb távokat jelöltek ki, a résztvevők pedig Decathlon, High5, RedBull, Hippie ajándékcsomagokat nyerhetnek, a tombola fődíja pedig egy családi belépőjegy a szegedi Aquapolis-ba.

A csapat számára most kezdődik el a téli alapozás, mely meghatározza a jövő évi teljesítményüket. Reméljük, jövő tavasztól újabb eredményekkel számolhatunk be.

Az SCTT mellett a Titán TC versenyzői is kiváló eredményeket értek el. –Szeretném megemlíteni a másik szegedi triathlon klubot, hiszen rengeteg versenyzőjük ért el komoly eredményt idén, a nagyatádi eXtrememan versenyen. Ez egy összetartó “nagy család” és minden elért eredményre, amit városunk más csapatának versenyzői érnek el, ugyanolyan büszkeséggel és tisztelettel osztjuk –folytatta Gábe.

A Nagyatádon megrendezésre kerülő ironman magyar bajnokságon több érmet hoztak el a versenyzők, részletesebb eredmények lejjebb. Edzőjük Balla Péter és Farkas István.

További, részletes eredmények:

Július 22. I. Holdfény félmaraton

Suncity Triathlon Team sikerek:

7 km Férfi       1. Bulitka László

2. Gábe Tamás

14km Női        8.Dr. Dobó Gabriella

21km Férfi      11.Trója Tibor

 

Július 29.I. Fornetti Aquathlonon, Kiskunfélegyháza

Suncity Triathlon Team sikere

Felnőtt 1.hely Gábe Tamás

Szeptember 2.-n Gábe Tamás (suncity triathlon team) negyedik alkalommal teljesítette a Boszorkánysziget – Maros-torkolat 8 km-s rekordkísérletet úszva. Idén 2 óra 6 perc alatt sikerült leúsznia, és még mindig ő tartja a rekordot 2009 óta, 1 óra 37 perces időeredménnyel. További résztvevő: Frank Ádám (titán tc) és Kómár Lajos.

Augusztus 20.-án 32. Halasi Hajtás Triathlon Fesztivál. Olyan versenyzők voltak az indulók között, mint Marton Flander Európa-bajnok és többszörös Ironman Magyar Bajnok, vagy Peter Boronkay aki többszörös Világ-és Európabajnok riói paralimpikon.

Suncity Triathlon Team Sikerei:

Felnőtt Abszolút 7. hely Gábe Tamás, 8. hely András Zsolt

Szegedi Sportolók Sikerei:

•40-49 nőknél Csilla Tóth 1. hely
•40-49 férfiaknál Lukács István 2. hely, Pető Tibor absz férfi 18. hely, Tornyai László absz férfi 25. hely, Madarász László absz férfi 33. hely
•19-39 nőknél Duka Gabriella 6. hely, Erika Madarászné Gesztesi 8. hely
•19-39 férfiaknál Asztalos Máté absz 27. Hely

Szeptember 9. V. Fuss az életekért jótékonysági futóverseny

1km ifi                        1.hely Csenteri Zoltán (suncity triathlon team)

5km felnőtt                 1.hely Tóth Máté (Titán Tc)

2.hely Boronkay Péter (kecskemét)

5km női                      2.hely Ábrahám Krisztina (titán tc)

 

További Suncity Triathlon Team eredmények:

Bulitka László

•Nyírcsászári jótékonysági futóverseny 5.2km 1.hely
•Hajdúszoboszló 3.3 km-s váltóban 3.hely
•Coloplast jótékonysági félmaraton Nyíregyházán 2 fős váltóban 2.hely
•II. Rétköz futóverseny 5km 1.hely
•Wizz air félmaraton 3 fős váltóban Magyar Bajnok 1.hely
•Nagyerdei Maraton 10.6 km kat. 1.hely, absz. 3.hely
•Keszi Maraton 5,2 km-n 1.hely

Titán Tc eredmények:

Balla Bálint a Titan tc versenyzője Rigaban az Európa kupán legjobb magyarként a 15. helyen végzett.

 

Július 29. Nagyatád Ironman Magyar Bajnokság

Egyéni indulóként Simon Péter ezüst érmet szerzett a 20-24 évesek között (első bálozóként), míg Makra Ágnes a 45-49 évesek között Magyar Bajnok lett, Ábrahám Krisztina pedig 4. helyet szerezte meg a 35-39 évesek között. Kiváló eredményt ért el Tóth Gergő, Tóth Zoltán és Mérő Rudolf, Balla Attila Zsolt, Törzsök Tibor, Huszta Roland. A váltók között pedig a Szegedi Halászlé (Balla Bálint, Kovács Márk, Tóth Máté) ezüst érmes lett, de a Szegedi Radírok és a Peki váltó is sikeresen vette a megmérettetést.

Október 31.-én HalloWin Szeged Run futóversenyt szervez a Suncity Triathlon Team a ligetben, gyerekeknek 1km, felnőtteknek 5-10-21km-s távon. További infó az www.sctt.hu oldalon vagy facebookon.

Forrás:
Gábe Tamás
elnök