A Bene Zoltán író, kritikus vezette Madách Irodalmi Társaság és a kecskeméti Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara szeptember 29-én rendezte meg a XXV. Madách Szimpóziumot, amelyen több hódmezővásárhelyi előadó is részt vett.

Miklós Péter történész, az Emlékpont intézményvezetője Az ember tragédiája hetedik, konstantinápolyi színének eszmetörténeti hátteréhez vetett föl adalékokat előadásában, míg Cserjés Katalin irodalmár, a hódmezővásárhelyi művészeti önképzőkör vezetője a tizenkettedik – falanszter – szín kínálta szövegközi jelenségekre, s a múzeumantropológia adta műértelmezési lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Szabó Pál vásárhelyi történész, önkormányzati képviselő Madách Imre egyik, a vallásszabadságról szóló politikai beszédének körülményeit ismertette referátumában.

A Madách-konferencián előadást tartott még többek között Bárdos József irodalomtörténész, kecskeméti főiskolai tanár, Máté Zsuzsanna művészetfilozófus, szegedi főiskolai tanár és Kácsor Zoltán győri muzeológus.

(Forrás: Emlékpont)