Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a Zene Világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bagi Mátyás „Ezt válaszd!” edzésén sem volt ez másként vasárnap, a Balogh Imsi Sportcsarnokban. Azt tudjuk, hogy tréner otthon van a sportok világában, és mióta a vasárnapi edzéseket tartja, egyre mélyebbre süllyed a zenei világ tengerébe.

A zene nagyon fontos részét képezi az én edzésemnek. A hangulat nagyon fontos, főleg így vasárnap délután, ezért minden alkalommal gondosan vannak összeválogatva a muzsikák. Az elején még Tóth Péter, DJ. Pet nyomta a zenét, és sok mindenre megtanított. Egy ideje már magam keverem a dallamokat, és odafigyelek a jó hangulatra.” – nyilatkozta Bagi Mátyás.

Bagi Dj. munkakörben is megállja a helyét

A tréner elmondta továbbá, hogy heti 5-6 órahosszát tölt azzal, hogy kiválogassa a megfelelő zenéket, és egy remek mixet dolgozzon össze. A megjelent sportolók pedig nagy örömmel fogadják Bagi munkáját, hiszen mégis csak jobb ritmusra tornázni.

 

Sz.Viktor