Az U16-os fiatalokat is dirigáló, és velük Debrecenben a kiemelt bajnokságért küzdő Utasi Gábor edző nélkül utazott a fővárosba a Kosársuli. Emiatt az edzésmunkában résztvevő Czuprák László irányította a csapatot. Az első percek kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, ám a tavaly még első osztályú Vasas hamar magához ragadta a kezdeményezést, és 16-8-ra megléptek. A kisszünetig lepergő 5 minutum viszont vendég fölényt hozott: Gajic és Szabó hozta a pontokat, sőt a fiatal Kun triplájával már hozzájuk került az előny, amit viszont nem tudtak megtartani a periódus végéig.

Két pontos különbségnél indult a második 10 perc. A vendégeknél Gajic és Szabó folytatta ott, ahol a Miskolc ellen abbahagyta. Főként a magas, és rendkívül jól célzó szerb centerrel nem bírtak a budapestiek (félidőre már 18 pontot gyűjtött a Kosársuli 38 egységéből). Hazai oldalon jobban megoszlottak a kosarak: Katona, Peringrer és Moravcsik tűnt ki leginkább. Emiatt nem nagyon tudtak elszakadni egymástól az együttesek.

A forduláskor 39-38 állt az eredményjelzőn, sokkal nagyobb különbség ezután sem alakult ki. A már említett fővárosi trió pontjait a másik oldalon Szabó, Kun és Vas ellensúlyozta. (54-51) Ezután megrázta magát a Hódmezővásárhely: ismét vas volt eredményes, majd Kelemen talált be, sőt a riválisok utolsó percben vezetett támadásait is tudták hatástalanítani, ami soványka 1 pontos előnyt tartogatott a zárójátékrészre a kék-sárgáknak.

A harmadik negyedben sokat pihenő Gajic-csal továbbra sem tudtak mit kezdeni a piros-kékek, amit jól szemléltet, hogy már az utolsó periódus elején dupla-duplát jegyzett a center (25 pontot és 11 lepattanó), 8 ponttal el is ment a Vásárhely. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, 68-68-nál utolérték a vendégeket, sőt jól játszó Katona trojkája már nekik hozott előnyt. 3 perccel a vége előtt felváltva estek a kosarak, és cserélt gazdát az előny. Már majdnem a 40. percre fordult az óra, amikor Vas Péter vágott egy egyenlítő hármast, amire Andrássy válaszolt, demoralizálva az ellenfelet és beállítva a 82-79-es végeredményt. Az idényben így a harmadik fővárosi csapatok ellen vívott ütközetét is elveszítette a Kosársuli.

Vasas Akadémia – Vásárhelyi Kosársuli 82-79 (20-18, 19-20, 17-19,26-22)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport.
Vezette: Vida B., Lövei L., Major Á.
Budapest, Sport 11 Sportcsarnok, 50 néző.
Vasas: MORAVCSIK 15/3, KATONA 17/9, Boros 9/3, ANDRÁSSY 15/3, PERINGER 14.
Csere: Kiss 2, Kozma -, Völgyi 8, Kovács 2.
Edző: Saeed Armaghani
Kosársuli: SZABÓ 21/3, Kun 6/6, Vas 11/3, Varga 4, GAJIC 27/6.
Csere: Molnár 3, Kelemen 4, Bálint 1, Pavlovic -, Béres -, Rostás 2.
Edző: Czuprák László

Czuprák László: “A vereségtől függetlenül nagyon jó mérkőzést vívtunk. Bár az utolsó negyedben már 9 ponttal is vezettünk, sajnos megbosszulta magát a sok eladott labda. Döntő helyzetekben rossz döntéseket hoztunk, amit a végén a Vasas ki tudott használni.”

Forrás: Martonosi János, Kosársuli sajtófőnök