A BEMER terápia egy fizikai érterápia, mely a legkisebb erek pumpáló mozgását segíti. Mind a megelőzésben, mind a gyógyítás során, kiegészítő kezelésként alkalmazható. Jelentősége abban rejlik, hogy a károsodott mikro keringést állítja helyre, sejtszinten javítja az anyagcserét, oxigénhez juttatja a sejteket, tehát a test hajszálér rendszerét hozza optimális állapotba, és ez hozza a gyógyulást.

A kezelés teljesen fájdalommentes – egy kényelmes kezelőágyra kell lefeküdnünk, még csak levetkőznünk sem kell. A felhelyezett applikátorok (melyek lehetnek akár korong vagy sál) speciális BEMER-jel segítségével stimulálják a mikro keringést, felébresztve a szervezet öngyógyító képességét.

A „BEMER” egy mozaikszó, a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció kifejezésből jön. Sokan épp ezért azt gondolják, ez is mágnes terápia, azonban nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy nem az! Ennél a kezelésnél a mágneses jel csupán a vivő anyag. A hatóanyag egy elektromos impulzus, amely képes arra, hogy a hajszálerekben a vazomóciót, a rugalmas érmozgást beindítsa.

Sokan azt gondolják, hogy ez is egy olyan módszer, amely akkor működik, ha hiszünk benne, pedig a BEMER terápia akkor is segít, ha teljesen szkeptikusan próbáljuk ki. Hatékonyságát az is igazolja, hogy a WHO (Egészségügyi Világszervezet) prevencióval foglalkozó szervezete kimondottan ajánlja több betegségcsoport esetében, például a diabétesz kezelésében, a szövődmények megelőzésében, a mozgásszervi degeneratív betegségek, sportsérülések kezelésében, szklerózis multiplex, stroke, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, asztma, keringési betegségek esetén, illetve megelőzésben is javasolt. Szintén igazolja hatékonyságát, hogy külföldön több kórházban használják kiegészítő terápiaként, Ausztriában például a fizikoterápiák között választható, akár az orvosok is felírhatják.

Dr. Duray Péter

A BEMER terápia olyan betegségek esetén is tud segíteni, amik ma már sajnos népbetegségnek számítanak. Remek eredményeket értek el a Szolimedben például a cukorbetegség vagy éppen a magas vérnyomás kezelésében, de stroke utáni rehabilitációban is. Mivel például a cukorbetegség esetében fontos az orvosi háttér (hiszen a BEMER terápia ennél a betegségnél kiegészítő, és nem helyettesítő terápia), ezt dr. Duray Péter biztosítja, aki a vizsgálatok, leletek alapján állítja össze a kezelés menetét, minden esetben egyénre szabva.

Gyakran kérdezik a kezelésre érkezők, hogy ha műtét előtt állnak, javasolt-e elkezdeni a terápiát. Nos, mindössze két ellenjavallat van: friss szervátültetésen átesett betegeknek nem javasolt a BEMER terápia, illetve lázas állapotban sem ajánlott a használata. Tehát műtét előtt nyugodtan el lehet kezdeni. Sőt, ajánlott is, hiszen a szervezet megerősödik, a műtét utáni felépülés rövidebb időt vesz majd igénybe, és a gyógyszerek hatóanyagai is jobban felszívódnak majd.

Sinóros Róbert

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18 óráig várják Önöket, vasárnap pedig 10-17 óra között. Telefonon bejelentkezni a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet.  Az üzlet mellett ingyenes magánparkolót is kialakítottak.

Arra is lehetőség van, hogy béreljünk BEMER készüléket, otthoni használatra. Ez azért is hasznos, mert létezik alvó program, amit éjszaka használhatunk, ez jelentősen segíti, többek közt a máj, a vese munkáját. A készülék bérlésével kapcsolatban a szalonban érdeklődhetünk.

Dr. Duray Péter Szegeden, a Boldogasszony sgt. 37. szám alatt várja konzultációra azokat, akik szeretnék elkezdeni a terápiát, bejelentkezni Sinóros Róberten keresztül egyszerűbb, a telefonszám szintén: 30/426-02-70.

Október 6-án, pénteken, Hódmezővásárhelyen, a Pető Ferenc u. 4. szám alatt, a Nyugdíjas Lakóparkban, lesz egy ingyenes előadás a BEMER terápiáról, az érdeklődők pedig egy hetes BEMER kezelést kapnak ajándékba, ami háromszor 20 perces kezelést jelent. Mivel a férőhely korlátozott, mindenképpen ajánlott előzetesen regisztrálni Sinóros Róbertnél a 30/426-02-70-es telefonszámon. Illetve október 8-án, nyílt napon lehet kipróbálni a BEMER terápiát.

Makón is megtalálható a BEMER terápia, a Liget utca 1/D szám alatt. Itt hétfőtől péntekig vár bennünket dr. Pápay Beáta fogorvos és Pápay Kristóf gyógy- és sportmasszőr. Bejelentkezni a 70/335-01-45-ös telefonszámon lehet.

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják a facebookon is, sőt, a BEMER terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven.

Kiskata