Térzene hangjai csendültek fel késő délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt szombaton, ugyanis megkezdte műsorát a Hetednapi Adventista Egyház. A vallásos dalokat éneklő fiatalokat zongorán és fuvolán kísérték társaik. Csúcs-Ádok Anita, a program egyik szervezője elmondta, hogy a térzene lesz a legszembetűnőbb a sétálóutcán elhaladóknak.

A zenés produkciót 5 percig, egy pantomim előadás szakítja meg, ami Luther Mártonról szól. Anita elmondta, hogy a produkcióban azt láthatják az érdeklődők, amikor a reformáció atyja találkozik a bűneiért való vezeklés közben, amikor a megváltást cédulák formájában árusítja az egyház, hogy letértek a kijelölt útról. Erre akkor jön rá, amikor Jézus a kezébe adja a Bibliát.

A reformáció tette lehetővé azt, hogy mindenkihez eljusson a Biblia, ekkor kezdődött meg a könyv latinról való lefordítása. Bicskei Róbert, Hetednapi Adventista Egyház lelkésze elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi követők több mint fele fiatalokból áll. A lelkész, nemrég tért vissza egy misszióból Afrikából, ahol Tanzániában élő szegények mellett végzett karitatív munkát.

##audio:4837##

A rendezvényen az érdeklődők számára, több ingyenes kiadvánnyal is készültek a szervezők. A Hetednapi Adventista Egyház a protestáns reformációig vezeti vissza történetét. Hivatalosan 1863-ban alakult meg különböző keresztény egyházak tagjaiból, akik hittek Jézus Krisztus második eljövetelében, erős vágy élt bennük, hogy megismerjék a bibliai próféciákat.

n.j.