25 fiatal állt a Fekete Sas színpadára Hódmezővásárhelyen szerdán, hogy megmutassa tudását a közönség és a zsűri előtt, a H-faktor tehetségkutató vetélkedőn. A 10 órakor kezdődő rendezvényre érkezőket, nem csak énekléssel, hanem tánccal és hangszeres bemutatókkal is próbálták az indulók levenni a lábukról.

Szani Marianna a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum marketing munkatársa elmondta, hogy nem csak vásárhelyiek léptek fel a rendezvényen, hanem Aradról is érkezett diák, hogy színpadra állhasson a Fekete Sasban.

Marianna elmesélte, hogy a vetélkedő ötlete 9 éve merült fel a szervezőkben, akkor még csak közös dalolás formájában. Mostanra versenyszerűvé nőtte ki magát a H-faktor, aminek a díjazottjai a megbecsülés mellett kisebb jutalmakban is részesülnek.

A zsűriben zenészek, művészek, tanárok és diákok foglaltak helyet. Vágó János, önkormányzati képviselő, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, hogy fő zsűriként vesz részt a H-faktorban.

##audio:4798##

A diákok, a sztárfellépő, Seres Antal produkciója után egymást váltva álltak a pódiumra. Énekeltek, táncoltak, majoretteztek, színesebbnél színesebb produkciók követték egymást a Fekete Sasban.

Meixner Lili, a Varga Tamás Általános Iskola tanulója, már harmadik éve, mindig részt vesz a H-faktoron. Ez alkalommal John Legend All of me című számát énekelte el. Elmesélte, hogy énekelt már nagyobb közönség előtt is már Szegeden, de egy kicsit azért most is izgul. Megtudtuk azt is, hogy nem jár ének tanárhoz, otthon készült fel a mai vetélkedőre.

n.j.