Testületi ülést tartottak kedden Apátfalván. Ezen elsőként Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester beszámolt a faluház és a könyvtár munkájáról. Vargáné Nagyfalusi Ilona, a Települési Értéktár Bizottság elnöke pedig ismertette, mivel is foglalkoztak idáig. Folyamatosan bővül azon helyi értékek sora, amit felvesznek a tárba, hogy az utókor számára is megmaradjon.

A képviselők meghallgatták és elfogadták az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda-Bölcsőde 2017/2018-as nevelési és munkatervét. A beszámolók sora ezzel még nem ért véget, hiszen a védőnői szolgálat munkája is terítékre került. – Korábban nem volt gyakorlat, hogy ők is beszámoljanak, de úgy vélem, színvonalas és kiemelkedő munkát végeznek évről évre, így érdemes volt a szolgálat munkatársait is felkérni erre – vélekedett Szekeres Ferenc polgármester.

Apátfalván is fontos, hogy a fiatalok megfelelő képesítést kapjanak. Ezért a keddi ülésén a grémium arról is döntött, hogy jövőre is csatlakoznak a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz. Ennek köszönhetően azok az apátfalviak, akik a felsőoktatásban tanulnak, 2018-ban is részesülnek anyagi segítségben. Ez a támogatás nem alanyi jogon jár, úgy kell kérelmezni.

A testület augusztus végi ülésén már határozott arról, hogy saját járművével szállítja a szegedi gyógykezelésekre a súlyosan sérült Herczeg Lászlót. – Most újabb hasonló kérés érkezett hozzánk: több szülőnek is gondot jelent az, hogy tanítási napokon reggel 8-ra a makói Pápay iskolába legyenek a gyermekeik – folytatta Szekeres Ferenc. A község vezetője kiemelte: csak az odaút a problémás, mert tanítás után már egyénileg is haza tudják hozni a kisdiákokat. – Az önkormányzat a szülők segítségére sietett, s így vállaljuk, hogy reggelente a község kisbusza viszi be a gyerekeket Makóra – tette hozzá Szekeres Ferenc. A szülők így időben beérnek a munkahelyükre, s a csemetéjüket is biztonságba tudhatják, hiszen szakavatott felnőtt is elkíséri a kicsiket.

Munkatársunktól. K.