A Szentes Sprint versenyen Bajusz Andi csapata öt versenyzővel állt rajthoz. A legeredményesebben Rabie Ádám szerepelt, aki 50 méter gyorson második, 50 méter mellen első helyezett lett. Mellette Kozma Jázmin ért el dobogós helyezést 50 méter mellúszásban, a harmadik helyet szerezte meg. A csapatból mindenki szépen teljesített, Kopornyik Kata, Fenyvesi Lotti és Antal Zsófia is helytállt a versenyen. A tizenkét nevezésből nyolc javítás, két alapidő és két egyéni csúcstól elmaradt időt úsztak a gyerekek.

Csókay Miklós csoportjából tizenöten versenyeztek, hét fiú és nyolc lány. Sajnos a betegség hét versenyzőnél közbeszólt és két fő osztálykiránduláson is volt. Negyedik hete edz a Hód Úszó utánpótlás csapata, 23 edzés után jutottak el a szentesi Sprint versenyre. 58 rajtból 25 egyéni csúcs született, 15 alapidő és sajnos 18 rontás. „Azok az időeredmények, amelyek gyengébbek lettek az eddiginél nem jelentenek nagy gondot, hiszen a legtöbb helyen apró, pár százados, tizedes megcsúszást jelentenek, 3 eset kivétel ez alól mindössze.” –tájékoztatott Csókay Miklós.

Öt érmet is sikerült begyűjteni Csókay csapatának. Pászti Alex (2008) 3 db ezüstöt hozott: 50 gyors, hát, pillangó. Tót Emma (2006) és Hollós Fruzsina (2008) bronzot nyert 50 mellen.

Az Ádándi-Kiss Gyula által irányított gyerekek közül kilenc lány, és tizenegy fiú versenyző vett részt a szentesi uszodában, köztük a fiatalabb és a felnőtt úszóink. A 79 rajtból 28 egyéni csúcs született. Ugrai Panna minden számot megnyert az évjáratában, ő is volt ezeknek a számoknak az abszolút várományosa. A felnőtt úszóink közül többen teljesítettek nagyon jól, köztük említhetjük Kendi Csabát, és Csókay Lenkét, ők mind érmeket és pontokat hoztak a csapatnak. Konkrétan Ugrai Panna négy számban, négy aranyat hozott, Kendi Csaba gyorson és pillangón aranyat, mellen és háton ezüstöt szerzett. Tót Csaba harmadik lett 50 méter mellen, Horváth Ákos pedig 50 méter pillangón lett harmadik. Csókay Lenke bronzérmet szerzett háton, és pillangón is harmadik lett. Szentkereszty Cecília többször is a negyedik helyet szerezte meg. Többen is egyéni csúcsokat úsztak köztük a legnagyobb javítást Mag Gergő tudhatja magáénak, 50 gyorson 30mp-en belül ért a célba. Ugyanígy Borbás Gergő, Szabó Bence, és Barna Máté is javított.

A következő megmérettetés, amely nagyon komolynak ígérkezik a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa, ami október 14-15-én lesz a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Forrás: Hód-Úszó SE