Szinte nem volt olyan izomcsoport, amelyet ne mozgattak volna át vasárnap a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az őszi fitt nap keretében nem csupán helyi, hanem szegedi és budapesti edzők is megdolgoztatták a résztvevőket. A csongrádi megyeszékhelyről érkező Huszka Dávid a legkisebbeket vette rá arra, hogy ugyan játékos formában, de egy jót sportoljanak. A gyerekek között volt Fazekas Áron is. – Sokat sportolok, úszom, focizom és aikidózok is, most pedig tornázni jöttem – árulta el a Bartók iskola első osztályosa. A suliban viszont a kedvenc tantárgya az ének.

Béres Réka is jól megizzasztotta a küzdőtéren felsorokozott mozogni vágyókat. – Kemény, igazi zsírégető tornát vezényeltem, hiszen az volt a célom, hogy kellemesen kifáradjanak a makóiak – sorolta az edző, Béres Alexandra testvére. Itt megtalálja, kiknek és miért ajánlja ezt a sportot Béres Réka:

##audio:4782##

Természetesen helyi edzők is jöttek és sportolásra biztatták a résztvevőket. Rozsnyai Reni, Fekete Tímea és Kiss Jakabné dr. Szedoglavits Jolán sem kímélte az izmokat, s rendesen megmozgatták így az ősz kezdetén a makóiakat. – Az az ötletem támadt, hogy Timivel együtt tartsunk egy alakformáló edzést, amit meg is valósítottunk – tudtuk meg Kiss Jakabné dr. Szedoglavits Jolántól. Edzőtársa, Fekete Tímea azt is elárulta, azért lett edző, mert így biztosan nem hagyja ki a rendszeres sportot.

A Maros-parti fitt naphoz kapcsolódott az európai sporthét, az úgynevezett Be Active programja is. – Számos helyszínen különböző mozgásformákkal jelentkezünk, a cél, minél több embert rávegyünk a sportolásra – vette át a szót a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. Süli András összefoglalta, mi az európai sporthét lényege, de arról is beszélt, hogy októberben egy újabb rendezvénnyel térnek vissza Makóra:

##audio:4783##

Munkatársunktól. K.