Ismét roskadásig teltek a Belvárosi Fazekasház bemutató termei. Ugyan a Muzsikáló Udvar elnevezésű program nevéből adódóan a rendezvény eredeti helyszíne az udvar lett volna, de a hűvös idő miatt a belső terekben foglalt helyet a közönség, adtak műsort a zenészek, művészek.

Voltak, akik a folyosóra szorultak, és onnan élvezték a muzsikát és a verseket. Hiszen már ez is hagyomány, hogy nemcsak ének és az azt kísérő hangszerek szólalnak meg, hanem a költészet is teret kap.

Nagyné Leányvári Ágnes, Mészáros Csongor, Hódi Csenge és Kovács Anna

A rendezvény egyik különleges fellépői voltak azok a fiatal, szegedi zenészek, akik népzenével töltötték meg a fazekasház termeit. A formáció tagjai volt Hódi Csenge, aki magyarbődi népdalt énekelt, Mészáros Csongor pedig alá kontrázott. Moldvából is hallhatott egy népdalt a közönség az előadásukban, mindezt koboz kíséretben, amelyen Kovács Anna játszott. A fiatalok tanára, Nagyné Leányvári Ágnes, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium énektanára elmondta, hogy mindannyian olyan magas szinten űzik már a zenélést, hogy külön erre az estre nem is kellett készülniük.

A fellépők között akadtak visszatérő vendégek is: Almási Enikő és Mohai Szilárd (ének, zongora); Vágó János és Lauer Ágnes (kürt és zongora); Tompai Attila (vers); Zoltai Attila és tanítványa, valamint Bányai Réka és Bozsér Zsolt (gitár, ének, zongora); illetve Zoltán Péter és Borsos Annamária (klarinét, zongora). Az est házigazdája Fényesi Tóth János volt.

Ambrus Sándor

Ambrus Sándor elmondta, hogy a zenészek, énekesek, szavalók mind nagyon élvezték, hogy “cserepek között játszhattak”, nem mindennapi élmény ez nekik, ahogy a közönség számára sem adatik meg bármikor, hogy ilyen környezetben élvezhesse a művészetet. A következő Muzsikáló Udvar tavasszal lesz.

ÉR.