Egy régi, nagyon rossz állapotban lévő aszfaltos pálya állt azon a magyarcsanádi területen, melyen pénteken átadták a község új műfüves sportpályáját. – Először avatunk fel olyan településen egy új sportlétesítményt, melyben hosszú ideje nincs már élő labdarúgás, de nagyon remélem, hogy hamarosan felnő egy olyan magyarcsanádi generáció, mely ismét csapattá alakulhat – mondta köszöntőjében a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatója. Nógrádi Tibor ünnepi gondolatait itt találja:

##audio:4770##

Négyen vágták át a nemzeti színű szalagot, Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke, aki fel is szentelte a létesítményt, valamint Nógrádi Tibor, Farkas János polgármester és Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: ez az új közösségi tér nem csupán a szomszédos iskolába járó gyerekek számára lesz hasznos, hanem az egész település javát szolgálja majd. Lázár János köszöntőjét itt találja:

##audio:4772##

Farkas János polgármester elmondta: nagyon érdekes az a mix, ahol az ünnepség zajlott. De mire is gondolt a település vezetője? – Önkormányzati területen állunk, a református egyházközség tartja fenn az iskolát, a lelátó viszont már a közvetlen telekszomszéd, a római katolikus parókia kertjébe nyúlik át, s magát a pályát állami segítségből az MLSZ építette – sorolta a polgármester. Farkas Jánost hallják:

##audio:4771##

Magyarcsanád egyik leendő focistája, a 14 éves Béki János

A pályaavató ünnepség után nem sokkal rendezték meg első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal az I. Szent Gellért Kupát. A III. Gellért Napokhoz tartozó sporteseményen hét csapat indult: a Johnny Drink Bár, a Kiserdő Csárda, a Mustang FC, a Nagylak FC, a Kis Csanád, a Sör FC és a Polgárőrség. Ahogy Nógrádi Tibor is remélte, már körvonalazódni látszik egy új magyarcsanádi labdarúgó közösség. Ennek egyik aktív tagja a 14 éves Béki János. – Egészen kicsi korom óta focizom, legfőképpen azért, mert a pályán szabadnak érzem magam – árulta el a helyi általános iskola nyolcadik osztályába járó fiú. Jövő szeptembertől a makói Návay iskolában karosszérialakatosnak tanuló János jelenleg az U14-esek hátvédje, de idővel szeretne az addigra már – remélhetőleg – összeálló nagycsapat hasznos tagjává válni.

Munkatársunktól. K.