Jól kezdte a Honvéd elleni találkozót a vásárhelyi együttes. Major László ez alkalommal támadóbb szellemben küldte pályára az övéit, amely már az első percekben meglátszódott. A kezdő sípszót követően nem sokkal Szabó Dávid keveredett helyzetbe, majd Ablonczy Gerjén kapura lövését kellett fognia Berla Attilának.

A vendégek két alkalommal tudtak az első negyedórában veszélyesebb helyzetet kialakítani, előbb Stoiacovici Dávid , majd Hegedűs Márk próbálkozott.

Bő 10 perc után igazán közel járt a gólszerzéshez a Vásárhely. Prasler Thomas éles szögből lőtt kapura, de sem ez, sem a kipattanót nem sikerült a kapuba gyötörni.

A 13. percben Faggyas Milán futott labdával az üres területre, lopta a távolságot, a Honvéd védők pedig nem támadtak rá ki. A hazaiak tízese a tizenhatos környékéről tűzte kapura, Berla pedig lemaradt. Vezetéshez jutott a Vásárhely.

A középkezdést követően viszont már Bordásnak kellett résen lennie, Tömösvári Bálint igyekezett volna gyorsan egalizálni. Ezt követően 10 percnyi óvatos futball következett. Komoly veszélyt egyik csapat sem tudott kialakítani. A félidő derekán viszont Végh Ariel szabadrúgása kis híján góllal végződött, Huszár Gergő fejelte kapura a tizenhatoson belülre csavart játékszert, ami a felső lécen pattant.

Ismét belelendültek a fociba a hazaiak. Ablonczy Gerjén két alkalommal is közel járt a gólhoz, de Szilágyi Norbert is próbálkozhatott kapura lövéssel. Helyzetekből tehát nem volt hiány a hazai oldalon, azonban mégis a vendégek egyenlítettek.

Egy bedobásnál voltak szemfülesek a kispestiek, ekkor ugyanis nincs les, sikerült centerezni az előrevágott bedobás után, Hegedűs Márk pedig egy kis szerencsével Bordás mellett a kapuba továbbította a labdát.

A 36. percben pedig igazán meleg volt a pite. Prasler választott rossz megoldást, támadója, Hegedűs, meglépett a labdával, de elkapkodta az ígéretes helyzetet és fölé bombázott.

1-1-nél jöhetett a fordulás.

A szusszanás után jobban kezdett a vendéggárda. Király Ákos kis híján meglepte a hazaiakat, majd a szünetben beállt Nagy Gergő bizonyította, hogy Pisont István jól döntött, amikor bizalmat szavazott neki.

Bő 10 perc után azonban úgy tűnt ismét elkapja a fonalat a HFC. Helyzetek sorozatát sikerült kidolgozni. Ablonczy Gerjén fejelt kis híján gólt, de Berla továbbra is jó teljesítményt nyújtott. Faggyas és Kormányos Kolos is próbálkoztak, míg a túloldalon Gergényi Bence volt aktív.

A 67. percben cserével igyekezett frissíteni Major László, a hazaiak trénere. Varga Bence első HFC-s mérkőzésen érkezett a gyepre és rögvest helyzetbe keveredett, majd egy kiváló labdával kínálta meg Faggyast, akinek lövését ismét Berla hárította.

10 perccel a vége előtt egy kicsit beszorult a Vásárhely, a védekezés azonban helyt állt és nem tudott előnyt kovácsolni fölényéből a Honvéd II.

A vége maradt az 1-1.

A Vásárhely így továbbra sem szerezte meg szezonbeli első győzelmét, ugyanakkor biztató játékkal rukkoltak elő a kék-sárgák. A csapat szerdán Magyar Kupa meccset játszik Ásotthalmon, a következő hétvégén pedig a Paks utánpótlás csapatával nézhetnek farkasszemet Pataki Zsolték.

NB III Közép csoport, 6. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Budapest Honvéd-MFA II. 1-1 (1-1)

HFC: Bordás, Kormányos, Huszár, Szabó D., Szilágyi, Faggyas, Ablonczy, Mezei, Pataki Végh, Prasler
Cserék: Szatmári, Tóth, Vaits, Laczkó, Kökény, Darida, Varga
Vezetőedző: Major László

Budapest Honvéd II: Berla, Villám, Gergényi, Nemes, Bodrogi, Tömösvári, Hegedűs, Herjeczki, Pölöskei, Stoiacavici, Király
Cserék: Karcagi, Fehér, Nagy, Darabont, Bíró, Novák, Rózsahegyi.
Vezetőedző: Pisont István

szcs