A nemrég átadott kiszombori műfüves pályán mérkőzéseket játszottak vasárnap. Többek között a helyi öregfiúk csapata is ringbe szállt. Az egyik tagjuk, Papp Mihály elmondta: most először lépett erre a borításra és sokkal megeröltetőbb rajta a játék, mert nagyon gyors a labda. A most 64 éves férfi gyermekként kezdett el focizni, s azt is elárulta, miért ezt a sportágat választotta egykoron:

##audio:4730##

– Az önkormányzat immáron huszonegyedik alkalommal rendezte meg a közösségi napokat, melyek szerves része ez a sportnap – nyilatkozta a kultúrház művelődésszervezője. Pozsárné Nagy Ilona kiemelte: a kultúra és a szórakozás után most a mozgás került az előtérbe. Amíg a műfüves pályát a labdarúgók vették birtokba, addig az általános iskola udvara, illetve tornacsarnoka más sportoknak adott otthont. A legkisebbek tréfás sorversnyeken mutatták meg ügyességüket.

Még sárkányreptetés is színesítette a programot. Egy kis erőnlétre is szükség volt ahhoz, hogy ezeket a nagy papíralkalmatosságokat a levegőbe tartsák, hiszen a belekapott a szél, igen kellett kapaszkodni a zsinegbe. A jelenlévők azt is megcsodálhatták, hogy a Szegedi Csibész Kutyaiskola négylábú tanulói milyen szófogadóak, s mi mindent tesznek meg a gazdáiknak. A kiszombori sportnapra Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője is kíváncsi volt, így eljött.

A mozgáson kívül a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek vasárnap a községben. A bitumenes pályán egy KRESZ-parkot állítottak fel, így a gyerekek úgy futhattak, kerékpározhattak, hogy közben figyelniük kellett a jelzésekre. A táblák kihelyezésében Börcsökné Balázs Márta is kivette a részét. A Karátson Emília Óvoda vezetője a közösségi napok keretében vehette át Szegvári Ernőné polgármestertől a Kiszomborért-díjat. A kitüntetett nem csupán arról beszélt, hogy hogyan fogadta az elismerést, hanem az óvodai nevelői munkáról, valamint a községért végzett tevékenységéről, mivel nem csupán óvodapedagógus, hanem önkormányzati képviselő is:

##audio:4731##

Munkatársunktól. K.