Talán a Láthatatlan Ember játszik a 3,5 mázsás traktorgumival?

A gerizdesi városrésznapot immáron negyedik alkalommal szervezték meg. A vasárnapi esemény két dologban is rendhagyó volt: egyrészt korábban més sohasem fordult elő olyan, hogy a mostoha időjárás miatt programok maradtak volna el, másrészt pedig különlegességgel kárpótolták azokat, akik az eső elállta után kijöttek a szépen felújított játszótérre. Első alkalommal adott otthont a városrésznap a makói erős ember versenynek.

– Egy tizenkét fordulóból álló bajnokságot álmodtam meg, melynek tizenegyedik állomása volt vasárnap Makó – nyilatkozta Bartalos Tamás, a verseny főszervezője. Olyan kemény feladatok vártak az indulókra, mint 3 mázsás lengősúly, illetve kétszer 110 kilós koffer cipelése vagy 90 kilós rönk fej fölé emelése. Ezen kívül 3,5 mázsás traktorgumival is fel kellett venni a versenyt, valaminr két, egyenként 15 kilót nyomó kalapácsot is ki kellett tartani minél hosszabb ideig nyújtott karral.

A kiskunfélegyházi Gubicza Pál szerezte meg a harmadik helyet, a képzeletbeli dobogó második fokára a szegedi Bessenyei Norbert állhatott, a makói versenyt pedig a hódmezővásárhelyi Gáleg Norbert Krisztián nyerte meg. – Két kisgyermek 21 évesztendős apukája vagyok, gyári munkásként dolgozom – sorolta a győztes. Norbert barátja biztatására fél éve kezdett el erős ember versenyekre járni. s úgy látszik, megérte, hiszen diadalmaskodott. S mi a titka? – neki a munkahelye szinte az edőzterem, mivel a műszak alatt 140-150 kilós formákat pakolgat.

– Ebben a városrészben, ahogy a többiben is, sikerült a legrosszabb állapotban lévő járdákat rendbe tenni, így itt a Platán utcában végeztünk felújításokat az összesen 100 milliós beruházás keretében – mondta köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester. Marosvári Attila, a körzet települési képviselője pedig a városrésznap fontosságáról beszélt, íme:

##audio:4732##

Az I. Makói Erős Ember verseny győztese, Gáleg Norbert Krisztián

Munkatársunktól. K.