Benzingőz és dübörgés töltötte be vasárnap a maroslelei sportpályát. Motorok, tuningolt autók és versenygépeket lehetett látni mindenfelé. Nem csupán az ország különböző pontjairól, de még a határokon túlról is érkeztek a két- és négykerekűek szerelmesei.

– A 26. Lelei Napokat rendhagyó módon sporttal zártuk, a vasárnap eddig csak a focról szólt, de most első alkalommal megrendeztük a lóerők találkozóját is – nyilatkozta az esemény szervezője. Kerekes Krisztina, a könyvtár vezetője hozzátette: nagy örömmel vették, hogy már az első ilyen jellegű összejövetelnek ekkora sikere volt, hiszen közel kilencven két- és négykerekűt hoztak el a tulajdonosaik a településre. Azok sem maradtak látványosság nélkül, akik nem jöttek ki a pályára, hiszen a motorosok egy hatalmas kört tettek a községben. A felvonulást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette.

A motorosok között volt Benkő Zsolt is. A hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő harminc esztendeje szerezte meg segédmotorra a jogosítványt, majd később a nagyobb járművek vezetéséhez is meglettek a szükséges engedélyek. Hogy miért kedveli ezt a közlekedési formát, illetve Maroslelére milyen járgánnyal is érkezett, azt Benkő Zsolt itt részletezi:

##audio:4728##

Természetesen a technikain kívül a többi sportről sem szabad elfeledkezni. A zöld gyepen gyerekek és felnőttek egyaránt rúgták a bőrt. A 14 éves lelei Nagypál Zoltán hobbi szinten focizik, a helyi utánpótlás csapatot erősíti. A makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában tanuló diák kedvenc sportja azonban a fogathajtás. A labdarúgás mellett erről is beszélgettünk Zolival, íme:

##audio:4729##

Munkatársunktól. K.