Egyre népszerűbb Makón és térségében a nagy sportágválasztó. A kicsiket és nagyokat megmozgató eseményt az idén már ötödszörre rendezik meg. A korábbi esztendőkben a Maros-parti strand adott otthont ennek a programsorozatnak, de az idén az Erdei János Városi Sportcsarnokban és környékén várják szeptember 15-én és 16-án az érdeklődőket.

– Most, ahogy korábban is, a város valamennyi sportegyesülete képviselteti magát ezen a két napon – tájékoztatta a sajtó munkatársait szerdán a helyszínen Kovács Gábor. A sportszervező hozzátette: a cél, hogy a makóiak, illetve a kistérség lakói minél többfélét kipróbáljanak, mert így tudják megszeretetni velük a mozgás örömét. A repertoár most is igen színes lesz, hiszen több mint 30 sportág képviselteti magát a nagy kavalkádon.

Az utolsó betű kerül a helyére a sportcsarnok bejáratánál

Csak ízelítőként néhány sportág: aikido, amerikai foci, baseball, battado, capoeria, jóga, kajak, kézilabda, kung-fu, lovaglás, ökölvívás és zumba. – A nagyszínpadon nem csupán a különféle mozgásformák váltják majd egymást, hanem sportolók is bemutatkoznak, így például a vendégünk lesz Herbert Gábor, a Pick Szeged utánpóltás szakmai igazgatója is – sorolta a sportszervező.

Emellett érdekességek is várják majd a vendégeket, Így például az úgynevezett buhurt, ami nem más, mint a középkori lovagi tornák újraélesztése. Ezen kívül népi játékokat is hoznak a szervezők, s ki lehet próbálni, a XX. század elején mivel is szórakoztak a gyerekek. Egyszóval: érdemes lesz eljönni pénteken és szombaton Makóra, az V. Nagy Sportágválasztóra.

Munkatársunktól. K.