A delfin csoportból öten tudták vállalni a versenyt, mert volt olyan, aki lebetegedett, más pedig csak a héten szállt először vízbe. Az öt versenyző 50 m gyors és mellúszásban állt rajthoz. A fiúknál Galli Dávid, Szabó Marcell, és Rabie Ádámugrott a medencébe. A lányoknál Fenyvesi Lotti és Kozma Jázmin versenyzett.

Az 50m gyorsúszásban külön értékelték az évjáratokat, itt legjobb eredményt Galli Dávid és Kozma Jázmin érték el, amelyben mind a ketten éppen csak lecsúsztak a dobogóról és a 4. helyezést érték el, új egyéni csúcsokkal.

Az 50 m mellúszásban nem vették külön a legkisebbeket így nem állhattak dobogóra, de mégis bíztatónak tudhatjuk be, hogy Rabie Ádám a legjobb, míg Szabó Marcell a 2.legjobb időt úszta a 2010 -es születésűek között. A csapatban a 10 indulásból, 9 javítás történt. A csapat javításaiból még Fenyvesi Lotti is kivette a részét, aki 50m gyorson 7msp-et javított az idején. –tudatta Bajusz Andi, edző.

Ádándi-Kiss Gyula csapatából hat fiú versenyzett, és tizenhat érmet zsebeltek be. Ebből hat arany, nyolc ezüst, és két bronz a mérleg. Oláh Norbert, Horváth Ákos, Tót Csaba, Borbás Gergő, Szabó Bence, Barna Máté, és Pászti Milán alkotta a csapatot. A legkiemelkedőbb teljesítményt Oláh Norbi hozta, Pászti Milán sajnos nem tudott dobogóra állni. Az edzőjük elmondása szerint idény eleji formában versenyeztek.

Tudni kell, hogy ez a verseny nem volt kötelező. Csókay Miklós csapatából csak négyen jöttek. Kilenc indulásból öt egyéni csúcs született. Két aranyérem: Tót Emma: 50 pillangó és 50 mell, illi. Juhász Ádám egy 3. hely 50 mellen. A rajtokon van mit gyakorolni és az állóképességet kell még fejleszteni ebben a korosztályban. A következő verseny 2 hét múlva Szentesen a Sprint verseny lesz. Ide mindenki jönni fog ebből a csapatból.

Forrás: Hód Úszó SE