Azt mindenki tudja, hogy a gyümölcsök, zöldségek erősítik immunrendszerünket. És könnyen el is tudjuk képzelni, hogy egyetlen alma elfogyasztásával vitaminokat, ásványi anyagokat viszünk be a szervezetünkbe, de vajon hogyan segít a talpmasszázs. A reflexológia több évezredes múltra tekint vissza és hatékonyságát az idő is igazolta. Minden szervünk leképeződik a talpunkon, s ahogy a megfelelő pontokat stimuláljuk, fokozott működésre késztetjük az adott szervet. Így beindul a méregtelenítés, fokozódik a véráramlás, és ahogy testünk megszabadul a méreganyagoktól, úgy szabadul fel immunrendszerünk is, és egyre hatékonyabban lép fel a kórokozókkal szemben. Még az allergiás tünetek is csökkennek.

A talpmasszázs egy órás masszázs, ami bár fájdalommentes, de nem árt tudni, hogy nem is a kényeztető kategóriába tartozik. Ahhoz, hogy hatékony legyen, kellő erősségű nyomást kell gyakorolni a megfelelő pontokra. Az első időszakban érdemes hetente egy alkalommal masszíroztatni, később rajtunk múlik, milyen gyakran vesszük igénybe ezt az ellazító segítséget.

Talpmasszázs közben tökéletesen ellazul az ember, tehát nem csak a testet, a lelket is erősíti, hisz tökéletes stresszmentesítő kezelés – akárcsak a legtöbb masszázs. Sokszor megfeledkezünk arról, hogy a testünk mellett a lelkünket is fel kell készíteni a terheltebb időszakra. Pedig a gyerekek visszaültek az iskolapadba, a felnőttek a nyári szabadság, pihenés után, visszaszálltak a mókuskerékbe, egyre fokozódik a stressz. Ez ellen is tennünk kell. És ha már lélek-erősítés, hát beszélnünk kell a Bars kezelésről is.

A Bars kezelés egyszerre hasonlít az akupunktúrához, a masszázshoz, kicsit a kineziológiához és a Bach virágterápiához, de mégis, teljesen eltér ezektől. A fejen található 32 pont – ezek az úgynevezett Bars pontok, melyeknek gyengéd érintése feloldja az agyban és testben rekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy így elinduljon egy könnyed változás.

Ha a fejünket, agyunkat egy számítógéphez hasonlítjuk, akkor ezek a Bars pontok azok a file-ok, amelyekbe a sérelmeket, a negatív, sok esetben már fölösleges energiákat, információkat pakoljuk. A pontok megérintése pedig olyan, mintha megnyomnánk a törlés gombot. A blokkok, rossz érzések azonnal oldódnak. A tapasztalat szerint békesség, könnyedség jelenik meg, kevésbé lesz érzékeny az ember azokban a helyzetekben, amelyek korábban dühítették.

Mind a 32 pont egy-egy konkrét agyterülethez kapcsolódik, például a kommunikáció, idő és tér, kapcsolatok, kontrol, kreativitás, test, struktúra stb. Tehát, ha valakinek gondja van például a kommunikációval, a kezelés után oldódnak ezek a blokkok.

A kezelés ruhában történik, kényelmesen elhelyezkedünk a masszázs ágyon, a kezelő pedig a fejünkhöz ül, és megérinti a Bars pontokat. Már az első érintéseknél érezni fogjuk, hogy ellazulunk, megnyugszunk, elcsitulnak a gondolataink, oldódik a szorongás. Az egy órás kezelés után pedig mintha minden a helyére kerülne. A Bars kezelés segít sokkal objektívebben szemlélni a dolgokat, kicsit kívül helyez bennünket az adott problémán.

Zsibók Erika többféle masszázzsal – többek között talp-, indiai olajos-, lávaköves-, karcsúsító nyirokmasszázzsal –, valamint olyan stresszoldó módszerekkel, mint a Bars kezelés vagy a Bach virágterápia, vár bennünket Hódmezővásárhelyen, a Bethlen István utca 21-23. szám alatt. Telefonon érdeklődni és bejelentkezni a 70/630-84-89-es számon lehet. A facebookon is érdemes keresni Erikát: Zsibók Erika Reflexológus néven találjuk meg az oldalát. A nyitva tartás rugalmas, bármelyik hétköznapra bejelentkezhetünk reggel 8 és este 7 óra között.

Az őszi időszakra pedig egy akcióval is szeretne kedveskedni a hozzá betérőknek: ha egy szülő, nagyszülő bejelentkezik egy 1 órás talpmasszázsra, 14 év alatti gyermeke (vagy unokája) fél órás talpmasszázst kap ajándékba. Szánjanak időt saját magukra és várják testileg-lelkileg felkészülten a hidegebb napokat!

Kiskata