Két színpadon csaptak a lovak közé a fellépők a makói Hagymafesztiválon, amit idén már 27. alkalommal rendeznek meg. Az esemény műsorvezetőinek, Kodácz Csengelének és Szabó Viktornak pedig akadt dolga rendesen, ugyanis az előadók folyamatosan váltották egymást a kis- és a nagy színpadon is.

A kisszínpadon kezdődött a délutáni műsor, a hely Route 43 zenekar fellépésével. A fiatalok rockos hangulatú koncertjére pedig megteltek a pódium előtti tér, valamint a hátrébb található fabódék előtti sörpadok is lelkes makóiakkal, akik ezúttal a hagyma nevében gyűltek össze bulizni a városban.

Természetesen a Rádió 7 csapata Szeri Csaba vezényletével élőben közvetítette a kívánságműsort pénteken a Hagymafesztiválról. A Summer Streethez hasonlóan a technika és a hangosítás Dudás Róbert, Fazekas Gábor és Tóth Péter közös munkájának gyümölcse volt. A kívánságok Makón is kivétel nélkül teljesültek. Az élő adás a hétvégén sem maradhat el. A szombati kívánságműsorban Tóth Péter lesz a házigazda, tőle kérheti majd mindenki kedvenc számát élőben a Rádió 7 makói kitelepülésének helyszínénél, nem messze a Rádió 7-es kaputól.

Opitz Barbi fél hétkor lépett színpadra tűzpiros ruhájában, hogy levegye a lábáról a makói publikumot is. Az énekesnő rögtön az egyik legismertebb számával a Végem című szerzeménnyel köszöntötte rajongóit, akiknek valószínű, hogy már a művésznő színpadra lépésekkor végük is volt.

Nyolc óra előtt pár perccel a nagyérdemű már a nagyszínpad előtt kezdett gyülekezni, mivel az esti fellépő nem más, mint Tóth Gabi volt. Az egyik híres tehetségkutatón ismertté vált énekesnő közel egy órás élőzenés koncerttel készült a 27. Makói Hagymafesztiválra. A Széchényi tér megtelt emberekkel, a basszus felbődült, a hangtechnika beállt, majd elkezdődött a műsor. Tóth Gabi pedig nem hagyta cserben rajongóit, ritmusra tapsoltak, táncoltak a kicsik és a nagyok is.

Zöldségektől roskadozó stand fogadta azokat, akik a Hagymatikum felől érkeztek a felsziválra. Az Apátfalvi Gazdakör kitett magáért és szinte mindenből hoztak bemutatót, amit a községben termelnek. Hogy pontosan miket is, s ezek közül mi a kedvence, illetve hogyan szereti a legjobban fogyasztani, azt a gazdakör elnöke, Langó Zsolt itt részletezi:

##audio:4662##

Az éjjel, természetesen soha nem érhet véget, így Makón sem. Dj Tymo és Dj Vader pedig garantálták a jókedvet és a zenét, minden makói éjszakában bulizónak.

n.j. és Munkatársunktól. K.