Varga Anikó összefoglalta a műsorban az augusztus 20.i ünnepséget is, melyről kiderült, hogy volt jó és rossz oldala is. A helyszín változott ebben az évben, a Kossuth tér helyett most a Szent István téren tartották az ünnepi programokat, mely természetesen egy gasztronómiai fesztivállal is kiegészült. Összességében egy felmérés szerint, ahol kétszáz vásárhelyit és fesztivállátogatót kérdeztek meg, az derült ki, hogy szerették a mostani helyszínt.

Ősszel elindul a színházi évad is, több bérlettel várja a BFMK a kulturálódni vágyókat. A BFMK bérletre már csak kihalásos alapon lehet szert tenni, azonban létrejött a Gombos bérlet, mely hasonlóan jó szórakozási lehetőséget biztosít. Az első előadás szeptember 16-án lesz, és utána folyamatosan remek előadásokkal szolgál. Van tanuló bérlet, mely a gyerekeknek szól, de idén útjára indult a Steinway bérlet, ez komolyzenei előadásokat fog tartalmazni.

Az őszi hetek során senki sem fog unatkozni Hódmezővásárhelyen, hiszen a színházi előadásokon és a kiállításokon túl ismét megrendezik a Vásárhelyi Ízök Fesztiválját, idén október 7-én. Ismét lesz főzőverseny, mely az éjszakába fog nyúlni, mint az lemúlt két évben is. A lényeg, hogy az induló csapatok olyan tradicionális vásárhelyi ételeket készítsenek el, amelyeket vagy eredeti, vagy újragondolt formában tálalnak majd.

sk