A lovakról szólt a Főtéri Falunap 3. napja Székkutason. Az Erkel Ferenc utcai Lovasápályán 10 órakor vette kezdetét a fuvarosverseny, ahol a környékbeli fogathajtók, már délelőtt összemérhették tudásukat.

Ezek után csikósok vették birtokukba a pályán a gyepet, hogy különböző ügyességi mutatványokkal szórakoztassák a közönséget, akiknek ismét magukhoz kellett venni esernyőiket, ugyanis Székkutason nem csak szombaton, vasárnap is esett az eső.

A rendezvényt fél egykor nyitották meg, majd kezdetét vette az egész délután zajló kétfordulós akadályhajtás, ahova a környező településekről, Tótkomlóstól Nagymágocsig, Szentesig érkeztek a versenyzők.

Fehér Imre, a Székkutasi Lovas Egyesület elnöke elmondta, hogy 16 akadályt helyeztek ki a pályára, amik közt hiba nélkül, időre kell az indulóknak kétszer végighajtani.

“Harminc induló fog délután részt venni az akadályhajtásban, ezek közül 3-4 székkutasi hajtó is van. Az első hat helyezett díjszalagot, a dobogósok, pedig kupát fognak kapni. Az első, egy vándorkupát kap, ami, eddig minden évben gazdát cserélt. Ehhez a sporthoz, ugyanis a szeretet és tudás mellett szerencse is kell.” – mondta Fehér, akinek egész családját átjárja a lovak és a lovaglás szeretete.

A Székkutasi Lovasegyesület 2000-ben alakult, azóta egy 20 fős, aktívan tevékenykedő csapat dolgozik együtt benne. Az egyesület mindig részt vesz a környékbeli rendezvényeken. Fehér Imre elárulta, hogy szeptember 23-án szüreti bálat fognak rendezni Székkutason, amin ők is aktívan részt fognak venni.

n.j.