A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a vakáció ideje alatt szinte teljesen megújult. A központ közel 100 millió forintot fordított arra, hogy a makói intézmény több épülete is kívül-belül megszépüljön, illetve korszerű berendezésekkel is felszerelték. De hogy pontosan mi mindent is sikerült ebből az összegből fejleszteni, azt a makói intézmény igazgatója, Kincses Tímea itt sorolja fel:

##audio:4622##

A napokban készültek el az iskola főépületében folyó munkálatokkal. Az eredményt csütörtökön Kincses Tímea igazgató és Czirbus Gábor alpolgármester mutatta meg a sajtó munkatársainak. A Posta utcai homlokzat is teljeseen megújult, melynek költsége 7 millió forint volt. Ehhez az önkormányzat 5 millió forinttal járult hozzá.

A kivitelezést a Baustudium Szakképzési és Átképzési Kft. végezte. A cég évek óta jó kapcsolatot ápol a Návayval, melynek köszönhetően az iskola tanulóinak egy része ott tölti a gyakorlatát. – Kőművesnek és festőnek tanuló diákjaink a Baustudiumnál voltak nyári gyakorlaton, melynek keretében segédkeztek a homlokzat felújításában, természetesen szakemberek felügyelték a munkájukat – tette hozzá az igazgató.

A makói önkormányzat nem csupán a Návay iskola megújulásához járult hozzá. – A város számára fontos, hogy az oktatási intézményekben ne csupán megfelelő szakmai munkát vágezzenek, hanem megfelelő körülmények között tehessék mindezt – fejtette ki az alpolgármester. Hogy milyen beruházásokhoz is nyújtott anyagi segítséget az önkormányzat, azt Czirbus Gábor itt részletezi:

##audio:4623##

Munkatársunktól. K.