Remekül sikerült a bemutatkozás az alaposan megfiatalított Hódmezővásárhelyi FC II-es csapata számára. A megyei bajnokságban szereplő csapat már a felkészülési mérkőzéseken is megvillantotta oroszlán karmait, a Deszk elleni kezdés pedig bőven a várakozások szerint alakult.

A csapatok bajnoki kezdését múlt hétvégéről augusztus 23-ára halasztották a vendégek kérésére. A szerdán 18 órakor kezdődő találkozón egy darabig várni kellett az első gólra, ám végül kiszakadt a vásárhelyi gólzsák.

Az első találatot Gyüre Levente szerezte a félidő hajrájában. A gól pedig meghozta a fiúk étvágyát. A fordulás után Darida Ádám, majd percekkel később Vaits Viktor is betalált, a 65. percben pedig Gyüre duplájával már négynél tartott a HFC II. Az i-re a Kecskemétről érkező Bódai Dániel tette fel a pontot, aki a végjátékban köszönt be.

A csapat átlag életkora 20 év, többségében az előző szezonban az NB III-as és a megyei U19-ben szereplő fiatalokból tevődött össze a gárda, igaz rangidősként Marton Bence is pályán volt, de a 16 éves Perpauer Viktor is lejátszhatta első mérkőzését a felnőttek között.

A lendület tehát megvan, igaz a fiúknak most lesz lehetőségük egy kis pihenésre, hiszen a 2. fordulóban a HFC II. szabadnapos. Legközelebb szeptember 2-án az Ásotthalommal csörtézhetnek a Vinnai-Bacsa tanítványok.

Csongrád megyei I. osztály, 1. forduló

HFC II. – Deszk 5-0 (1-0)
Hódmezővásárhely, városi stadion, 80 néző. Vezette: Dobai János – jól (Szeri, Samu).

HFC II.: Kandó, Jankelic I., Tóth J., Gyüre, Kovács L., Marton B., Bürgés, Vaits, Mohácsi, Bódai, Darida
Cserék: Szatmári, Bábi, Pap, Siber N., Perpauer
Edzők: Vinnai István, Bacsa Zsolt

Deszk: Bata, Győri, Gémes, Adamov F., Bódi, Gallai, Huszti, Szentmártoni, Gyenes, Varnyú, Szalma
Cserék: Bürgés F., Adamov Sz.

Gólszerzők: Gyüre (44., 65.), Darida (52.), Vaits (60.), Bódai (87.).

Nyilatkozat: ”Megérdemelt győzelmet aratott megfiatalított csapatunk. Bízunk a hasonló folytatásban.”

Forrás: hfc1912.hu