A XIII. Bor- és Gasztrofesztivál második napjának eleje főleg a szakrális és protokoll ünnepségekről szólt. Miután a Szent Koronát bemutatták a városnak és elhangoztak a beszédek is, a Magyar Állami Népi Együttes műsora következett.

A néptáncosok több mint egy órán keresztül ropták a színpadon. “A magyar rapszódia” című műsor, amivel ideérkeztek, egy rendkívül színes, többféle táncstílust felvonultató produkció volt, aminek a végére a közönség kedve is megjött ahhoz, hogy táncra perdüljön.

Nem is kellett sokat várni a nagyérdeműnek arra, hogy kiállhassanak a színpad elé és bulizzanak egyet. Miután sokadjára is visszatapsolták a Magyar Állami Népi Együttest a fináléjuk után, elpakolták a Szent István térről a díszszékeket, sőt még az ülőhelyek közül is kivitték az első pár sort, hogy a Kárpátia rajongók kényelmesen bulizhassanak.

Bűdi Bianka és Csernák Patrik is a koncertre jöttek, bár elmondták, most először jártak Kárpátia koncerten. Hozzátették, hogy nem csak a műfajt szeretik nagyon, hanem a hazájukat is.

“Az Ugye gondolsz néha rám című szám a kedvencünk. Mindketten nagyon szeretjük. Nagyon vártuk már a koncertet”- mondta Patrik és Bianka, a két vásárhelyi fiatal.

Laura Hanna az anyukájával jött el a koncertre, mivel neki is az egyik kedvenc zenekara a Kárpátia. Azt is elmesélte, hogy a Magyar Állami Népi Együttes műsorát is végignézte, és nagyon tetszettek neki a táncosok is

„Sokat hallgatom a Kárpátiát az interneten és a kocsiban is. Ez lesz az első koncertem” – mesélte Hanna.

A Kárpátia pedig hozta a szokásos formáját. A levegőben magyar lobogók úsztak, míg a tömeg hangosan énekelte a bandával az összes számot, amit játszottak. A koncerten rengeteg ember jelent meg, legutóbb valószínű akkor lehettek ennyien a Szent István téren, amikor a kórház bezárása ellen fogott össze a város lakossága.

Garamvölgyi-Bene Beáta és Egedy Piroska, a Kárpátia zenekar tagjai elmondták szerkesztőségünknek, hogy mindig nagyon élvezik a hódmezővásárhelyi koncerteket. Ez alkalommal, közel 30 számot játszottak és most is, mint mindig, valami újat tettek hozzá a fellépéshez.


„Csodásan éreztük magunkat, nagyon jó volt a közönség. A fellépés után, sajnos rögtön indulnunk kell, nem tudunk itt maradni, mivel pihenni kell, mivel a héten is lesz több koncertünk is.” – mesélte Beáta és Piroska.

Elárulták, hogy egy új album is készülőben van, amiről várhatóan két szám is hallható lesz, még ebben az évben.

Az estét a Molly Air zenekar fellépése zárta, egy lendületes és lüktető hangulatú koncerttel, ami közel éjfél körül kezdődött el, de Hódmezővásárhely ismét bebizonyította, hogy ha bulizásról és ünneplésről van szó, nincsenek akadályok.

n.j. és ÉR.