Az idén egy háromnapos rendezvénysorozattal ünnepli Hódmezővásárhely az államalapítást. A pénteki nyitónap nem okozott csalódást: nagyon sokan kilátogattak a Szent István térre, hogy egy-egy hűsítő nedű vagy egy pezsdítő táncolás keretében rázza le a dolgos hétköznapok minden terhét.

Viktória és Márta

Járai Viktória és Szabó Márta először még Viktória kisfiával kiegészülve látogatta meg a fesztivál helyszínét, majd miután a kisfiú nyugovóra tért ketten vetették bele magukat az éjszakába. „Nagy jók a borok, és a biztonságra sincs panasz. Nagyon jól érezzük magunkat. Mártival elég ritkán találkozunk, így ezt most bepótoljuk. Szombaton is itt leszünk, de akkor már többen” – mesélte Viktória.

A borok sokasága között nehéz válogatni. Az idén legszebb borok versenyében a Gedeon Birtok több címet is elorzott társaitól: például a legszebb rosé és a társadalmi zsűri különdíját is ennek a pincészetnek a bora kapta ebben az évben.

Varga Árpád

Varga Árpád, a birtok tulajdonosát arról kérdeztük, mi kell ahhoz, hogy egy bor a legszebb címet elnyerje: „Odafigyelés, és jó minőségű alapanyag, jó technológia és természetesen megfelelő szakemberek. Ha a szépséget emlegetjük egy bor esetében, akkor az az összbenyomást jelenti. ha megkóstolja az ember, akkor komplexitásában egy szép elegyet kapjon.”

Jó buliból sem volt hiány pénteken. Elsőként a Pankastik! lépett színpadra, akik kellően megalapozták a hangulatot, hogy aztán a Pannonia Allsars Ska Orchestra (PASO) mindenkit megmozgasson.

Tóth Kristóf

A zenekar nem elsőször járt Hódmezővásárhelyen, tehát a közönség számára kellemes élményeket ébreszthettek a fiúk. A PASO-s fiúk is szép emlékeket őriznek a városról. „Már nagyon vártuk, hogy visszatérhessünk ide. Korábban a belvárosban koncerteztünk, ez egy új helyszín volt, így kíváncsi voltam, hogy sikerül ez a mai este. Azt éreztem, hogy az emberek itt is ismét nagyon jól fogadták a zenekart, nagyon lelkesen táncoltak. Örülünk” – fogalmazott Tóth Kristóf, a zenekar énekese, frontembere, aki nemcsak hangjával kísérte a többieket, hanem végig táncolta, ugrálta az egész koncertet, fantasztikus hangulatot teremtve a Szent István térre.

„Feljött a nap, szépen ragyog” – énekelték nagyon sokan közösen még javában az éjszakában a Balkán Fanatikkal együtt. A rendkívül sokféle zenét vegyítő együttes alaposan megmozgatta a közönséget.

A szombati és vasárnapi programokról itt tájékozódhat.

ÉR.

Fotók: n.j., ÉR.