Tíz órakor kezdődött ma a legkisebbeknek szánt előadás a Szent István téren, a színpadon. A tegnap esti bulinak, természetesen sehol nem lehetett nyomát látni, a tér tiszta volt és rendezett. A gyerekek már a műsor előtt összeültek az árnyékos részeknél és izgatottan várták, hogy mit láthatnak majd a színpadon.

A Léghajó Meseszínház a Mátyás király és a furfangos leány című népmese feldolgozásával készült, hogy szórakoztassa szombaton délelőtt, a téren összegyűlt gyermekeket és szüleiket. A műsor előtt, az előadók mindenkit felinvitáltak a színpadra, ugyanis egy interaktív mesejátékot hoztak, ahol a gyerekek és a színészek együtt énekeltek, táncoltak.

Száraz-Nagy Tamás és Szemenyei Zita, a Léghajó Meseszínház színészei, elmondták, azért is volt fontos átdolgozni, a sokszor felnőtt füleknek szánt népmesét a gyermekek számára, hogy ketten is elő tudják adni a darabot.

“Az előadásaink mindig interaktívak, ezért hívtunk mindenkit fel a színpadra. Körbeültettük a gyerekeket a díszlet köré, mert fontos, hogy a gyerekek közel legyenek, lássuk a reakcióikat.” – mondta Száraz-Nagy Tamás.


A darabban három kérője volt Mátyás királynak is és a furfangos lánynak is. A kérők, természetesen a sorok közül lettek kihívva, de sajnos egyik fiú, vagy lány sem járt sikerrel, a lány Mátyás királyé lett, ahogy az a darabban is meg van írva. A műsor zárása pedig természetesen egy esküvő volt, ahol a színészek a közönséggel együtt táncoltak a Szent István téren, a színpadon.

n.j.