Makó 227 kilométernyi járdarendszeréből minteg 28-29 kilométernyi az, amelyik olyan állapotban van, hogy sürgősen fel kellene újítani. Ez mintegy 550 millió forintba kerülne. Az önkormányzat idén 100 milliót költ járdák megújítására, s ennek keretében ezt a pénzt 8 egyenlő részre – ahány körzet van a városban – felosztották, vagyis 12,5-12,5 milliót kapott mindegyik körzet, hogy megújulhassanak a legrosszabb állapotban lévő járdák. Ha minden évben sikerülne ekkora összeget elkülönítenie az önkormányzatnak járdafelújításra, akkor 5 éven belül megújulhatnának ezek a járdák. Most a 8 körzet 30 utcájának járdáit renoválják. Folyamatosan újulnak meg Makó járdái, a munkálatokat helyi vállalkozók végzik. A felújítások megvalósultak többek között a Táncsics utcában, a Hargita utcában, illetve a Vásárhelyi utcában is. Ez a 100 milliós beruházás csak a kezdet, a tervek szerint a későbbiekben folytatják. A munkát helyi vállalkozókkal végeztetik.

Siket Tibor

A járdaépítés mellett Újváros körzetében egyéb beruházások is zajlanak. Ilyen például az újvárosi rendelő felújítása. A Justh Gyula utca 23. szám alatti, 40 esztendős rendelőintézet földszinti részét az önkormányzat 33 millió forintból szinte teljesen renoválja. Majd ezer embert látnak el ebben az intézményben. Amíg a munkások a Justh Gyula utca 23. szám alatt dolgoznak, addig sem maradt orvos nélkül a körzet. Szemben, a 32. szám alatt az egykori bölcsődét alakították át ideiglenes rendelővé.

Kádár József

Új parkolót is alakítanak ki a körzetben, mégpedig a Nagycsillag utcában. Illetve az új kézilabda munkacsarnokot is ebben a városrészben fogják kialakítani. Mintegy 2000 négyzetméteres lesz a létesítmény, amelyet nemcsak a makói kézilabdások használhatnak, hanem az oktatási intézmények is a mindennapos testnevelés keretében.

ÉR.