Nem várta tökéletes előjelekkel a Pécs elleni mérkőzést a SZEOL SC. A szegedieknél több játékos is hiányzott, Buzási Péter, Stefan Tomisic, Péter Antal és Szabó Attila sem volt hadra fogható a vasárnapi találkozón.

Mindkét csapat igyekezett veszélyesen kezdeni. A hazaiaknál Nikola Maksimovic került helyzetbe, míg a túloldalon Frank Richárd próbálkozott vehemensen. Lehetőségek az egyik és másik fél előtt is adódtak, ám úgy tűnt, hogy 0-0-val jöhet a félidő.

Maksimovic azonban máshogy gondolta. Egy alkalommal sikerült levetkőznie magáról védőit és négy perccel a lefújás előtt a Szeged oldalára billentette a mérlegnyelvét. Jókor jött a SZEOL gólja, előnnyel fordulhattak a második játékrészre.

A Pécs dolgát pedig az is nehezítette, hogy a második játékrészre már mindhárom cserelehetőségét ki kellett, hogy használja Márton Gábor.

A fordulás után mégis úgy tűnt, hogy PMFC tud dominálni. Ennek gólban is meglett az eredménye. Koller Krisztián talált be. A Pécs ezt követően nyomott, három ponttal akartak távozni Szegedről, de a SZEOL sem adta fel. Nekik volt igazuk. Beretka Péter révén ismét előnybe kerültek, ráadásul a maradék 7-8 percben hiába rohamozott a Pécs, nem tudtak újból egyenlíteni.

Ezzel fontos győzelemmel indította az NB III-as szezont a SZEOL SC. Siha Zsolt tanítványai a következő fordulóban a Budapest Honvéd II-es csapata ellen mérkőzhetnek.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

SZEOL SC – PMFC 2 – 1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás).
SZEOL: Prokop – Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Forró, Maksimovic (Papp Á., 86′), Kéri, Beretka (Benkő, 90 1′), Mihály (Rabatin, 89′). Edző: Siha Zsolt.
PMFC: Gőcze – Károly (Wittrédi, 59′), Frank, Fellai (Rácz Á. – a szünetben), Turi, Füredi, Kónya D., Puskás, Szabó R. (Kónya K., 23′), Koller, Mojzer. Edző: Márton Gábor.
Gól: Maksimovic (41′), Beretka (85′) ill. Koller (70′)
Sárga lap: Gajág (16′), Prokop (74′) ill. Szabó R. (6′), Füredi (50′).

szcs
Fotó: szegedma.hu