A műsorban a szőnyegtisztítás volt a fő témánk, amit odahaza általában „csupán” a porszívó használatával szoktunk megoldani. De időről időre nem ártana mélyebb tisztítást végezni a szőnyegeinken. A takarítástechnológia rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám odahaza a tapasztalatok szerint csupán „fél technológiával” rendelkezünk. Épp ezért érdemes profik segítségét kérni.

A BarZak Takarítószolgálat magára vállalja ezt a feladatot. Amikor elviszünk hozzájuk egy szőnyeget, az első lépés, hogy felmérik annak állapotát: milyen szennyeződések esetleg fizikai sérülések vannak rajta. Ezután jön az alapos portalanítás, amelyet porszívóval és speciális portalanító fejjel végeznek. A következő lépés a vegyszeres tisztítás. A kárpittisztító gépbe vegyszeres vizet kell tölteni, és azt a szőnyeg szálai közé injektálni. Sokan odahaza ott rontják el ezt a műveletet, hogy túl sok vegyszert használnak, illetve nem hagynak időt a vegyszernek, hogy hatni tudjon. Egy-két perc nem elég, legalább fél órára van szükség. A BarZak Takarítószolgálat ezt a munkát olyan professzionális gépekkel végzi el, amikre egy háztartásban nincs szükség.

A vegyszeres mosás után a tiszta vizes tisztítás, vagyis a szőnyeg átmosása a következő lépés. Ekkor a kárpittisztító gépbe tiszta vizet kell tölteni, és azt azonnal visszaszívni, majd a tartályból kiüríteni a vizet, és újra és újra megismételni a műveletet, amíg tiszta nem lesz a visszaszívott víz. Odahaza így tudunk „mélytisztítást” végezni.

Ezt követi a szárítás – ha lehetőségünk van rá, kint a szabadban szárítsuk meg a szőnyegeket, de ne fellógatva, inkább ráterítve valamire, mert – különösen a világos színű szőnyegeken – a lecsorgó víz nyomot hagyhat.

A tapasztalat szerint, amikor valaki szőnyegtisztítást rendel, az idő a legnagyobb visszatartó tényező, hisz az alapos tisztításhoz több időre van szükség, és akár napokig nélkülöznünk kell a szőnyegeinket. Épp ezért a BarZak Takarítószolgálat új szőnyegtisztító gépet vásárolt, így már nem csak napi 70, de akár 500 négyzetméter szőnyeget is ki tudnak takarítani, így lecsökken a várakozási idő.

Megrendelhető náluk a klasszikus tisztítás, amikor 1-2 hetes határidővel vállalják a munka elvégzését, de kérhetjük az expressz szolgáltatást – ebben az esetben 48 órán belül visszakapjuk a szőnyeget. Illetve felkerült az SOS tisztítás is a szolgáltatások közé, ha ezt rendeljük meg, már 1-2 óra alatt visszakaphatjuk a szőnyegünket. Ráadásul a kényelmi szolgáltatást is kérhetjük: egyre több településről gyűjtik össze a szőnyegeket, augusztus elejétől már nem csak Makót és térségét, de Hódmezővásárhelyet is körbejárják a szőnyegekért, sőt, szeptembertől Deszkre, Klárafalvára, Ferencszállásra, Kiszomborra sőt, Szegedre is elmennek a tisztítandó szőnyegekért.

Kisállattartóknak jó hír, hogy a szolgáltatások között megtalálható a szagtalanítás is, azonban számítsunk rá, hogy ez időigényesebb feladat.

A BarZak Takarítószolgálat irodája Makón, a Vásárhelyi utca 65. szám alatt található, itt várnak bennünket szeretettel hétköznapokon: 6-16 óra között. Telefonon a 20/318-64-88-as, illetve a 20/ 363-07-60-as számon érdeklődhetünk, és ezeken a számokon rendelhetjük meg akár a Háztól-Házig szolgáltatást is. A céget megtaláljuk a facebookon is, ahol sok „ilyen volt-ilyen lett” képet is találunk, és tippeket is olvashatunk, hogy profi háziasszonyokká váljunk: www.facebook.com/barzaktakaritas, és cég honlapját is érdemes megnézni: www.barzaktakaritas.hu.

Kiskata