Olasz Anna táborvezető elmondta, hogy az augusztus 7-11 között megrendezett táborban minden nap más-más szereplőkkel találkozhattak a gyerekek.

“Hétfőn kézműveskedtünk, kedden pedig a farkas falka befogadó ünnepséget tartott. Szerdán lovaskocsival mentünk le a strandra, délután pedig íjászkodtunk. Csütörtökön a Sportcsarnokban voltunk, majd átmentünk a művelődési házba, ahol egy bátorságtornát tartottunk. Pénteken, azaz ma, egy kaszinóval készültünk, ahol a gyerekek kupakokat gyűjthetnek, amit később különböző nyereményekre válthatnak be.” – mesélte Anna.

(Olasz Anna és a gyerekek a kaszinó előtt)

A táborvezető hozzátette, hogy a ebben a turnusban 22 gyermek vett részt. A velük foglalkozó segítők, pedig nagyrészt önkéntes alapon dolgozik a táborban.

Az udvar egész területén felállított kaszinóban több állomáspontot is teljesítenie kellett a gyerekeknek, hogy megkapják a kupakjaikat. Az egyik ilyen helyen, például kockacukrokat kellett pálcikával egymás tetejére halmozni, és ha ez sikerült, minden harmadik után járt egy kupak.

Lorena és Nadina elmondták, hogy nekik több nap is nagyon tetszett a táborban. A legtöbben a csütörtöki bátorságpróbát szerették, amikor a művelődési házban kellett sötétben egy pályán végig menni. Elmesélték a lányok azt is, hogy szerdán találkozhattak Kával is, akivel egy bizalmi játékot játszottak: végig kellett vezetni egy labirintuson a bekötött szemű társukat.

A Dzsungel könyve témáját körbejáró tábor utolsó napját, egy közös szalonna sütéssel zárták a gyerekek és a felnőtt segítők.

n.j.