Siha Zsolt

Zoran Kuntic távozása után Siha Zsolt vette át az NB III Közép csoportjában induló SZEOL SC vezetőedzői posztját. A felkészülésről és a várakozásokról kérdeztük a trénert.

Promenad.hu: Hogy értékeli a SZEOL SC felkészülését?

Siha Zsolt: „A tervezett munkát sikerült elvégeznünk, de ahogy szokták mondani a puding próbája az evés, majd kiderül. Amit terveztünk azt megcsináltuk, utána majd az eredmények fogják igazolni, hogy ez rendben volt-e vagy sem.”

A csapat utolsó, Méhkerék elleni felkészülési meccse mennyire adott rossz szájízt a fiúknak?

Siha Zsolt: „Adott. A legrosszabb mérkőzésünk volt az összes közül. tudni kell, hogy előtte nap két edzése is volt a csapatnak. Nagyon-nagyon tompán mozogtunk a pályán, utána el kellett beszélgetni a srácokkal, mert az a meccs nem igazán nézett ki jól.

Kik érkeztek egyébként a gárdához?

Siha Zsolt: „Szabó Attila ismét visszajött a SZEOL-hoz, a budapesti munkáját adta fel emiatt. Rabatin Szabolcs korábban a Pénzügyőrben játszott, most az orvosi egyetemre jön és ezért választott minket Benkő Jakab szintén egyetemista, ő korábban az FK Szegedben játszott. Igazából két oka van annak, hogy miért nem hoztunk több játékost. A tavalyi NB II-es keretből tizenöten maradtak. Valamint a klubnak középtávú célja és ez mindig is jellemzője volt a SZEOL-nak, hogy a saját utánpótlásokból próbálunk beépíteni a nagycsapatba játékosokat. Így aztán az U19-ből is felkerült 6-7 játékos.”

Nehéznek ígérkezik az első forduló. A Pécs lesz az ellenfél.

Siha Zsolt: „A bajnoki cím elsőszámú várományosa ellen játszunk. Nagyon jó lesz olyan szempontból, hogy ki fog derülni mennyire vagyunk közel hozzájuk vagy mennyire vagyunk távol tőlük. Nagyon várjuk már a kezdő sípszót.”

Mi a cél a 2017-2018-as szezont illetően?

Siha Zsolt: „Fontosnak tartjuk, hogy a sajátnevelésből minél több játékos kapjon lehetőséget. Ezt viszont úgy próbáljuk megoldani, hogy ne menjen az eredményesség rovására. Szeretnénk a végén a tabella első harmadában végezni.”

A SZEOL SC augusztus 13-án, vasárnap 17:30-tól a SZVSE pályán játszik a Pécs ellen.

szcs
Fotó: szegedma.hu