A Hello, lányok elnevezésű tábort először rendezték meg Hódmezővásárhelyen, fő bázisa pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ volt. Az öt nap szinte kevésnek bizonyult, hiszen rengeteg fontos téma van, amivel egy igazi nőnek tisztában kell lenni. A tábor résztvevői azonban belekóstolhattak a színek hatalmába, a ruhafestésbe, az illemtanba, de az is kiderült, hogyan tudják erősíteni az önbizalmukat, amelyre a legtöbb lánynak szüksége van, mert legtöbbször alul becsüljük magunkat. Ez a táborban kitöltött tesztek alapján be is bizonyosodott, hiszen több olyan testrészt láttak magukon nem tökéletesnek a lányok, amelyekkel a valóságban semmi gond nincs.

Győri-László Júlia tanárnő, és szakmája szerint női szabó, Szentesről származik, ahol évekig szabó üzlete volt, de mindene a gyerekekkel való foglalkozás. A lányok azonnal egymásra hangolódtak a tanárnővel, de ez nem is volt nehéz, hiszen ez volt a cél. Minél többet kommunikálni a táborban, és barátságokat kötni.

A tanárnő beszélt arról is, hogy mit tapasztalt a táborban:

##audio:4506##

Ezt a tábort megelőzte egy Barbie tábor, és több kislány vett részt ennek a folytatásában is, a Hello, lányok táborban. Ott a kisebbek kapcsolódhattak ki, most azonban az általános iskola első osztályától egészen a nyolcadikos korú lányokig voltak résztvevők. Nem csak a BFMK-ban voltak programok, hanem mindennap kimentek a játszótérre, illetve voltak fagyizni is, de egy kiállítást is megnéztek a múzeumban, egy igazi textiltervező munkáját csodálhatták meg.

Kolozsi Emília Sára Németországból hazatérve tölti itthon a nyári szünetet. Már a Barbie táborban is részt vett, és azt is nagyon élvezte. Hogy mi tetszett neki a legjobban, azt is elmondta:

##audio:4507##

Epinger Fanni a Varga Tamás Általános Iskolába jár, és most lesz ötödikes. A kislány imád olvasni, most fejezte be a Pál utcai fiúkat, és fontosnak is tartja, hogy ne csak az interneten tájékozódjon, hanem könyvekből, újságokból is, hiszen mint mondta, az le van írva és akármikor elő lehet keresni. Figyelemfelkeltőnek találta a tábor elvevezését is, de a divattal csak hobbiból szeretne foglalkozni, ugyanis felnőtt korában cukrász szeretne lenni.

Joó Bíborka Ella is rettenetesen élvezte a tábort, leginkább azért, mert nagyon sok barátra tett szert. Kedve volt divatos ruhákat tervezve, és úgy gondolja majd a későbbiekben is tudja hasznosítani az itt megszerzett tudást.

A lányok egyöntetű véleménye ez volt a tábor utolsó napján: jövőre veletek ugyanitt, ugyanekkor!

sk