A békák hat és nyolc év közöttiek, náluk a minősítő a cél, ami azt jelenti, hogy egy vizsga alkalmával eldöntik, hogy mehetnek-e a versenyezni a fiatalok, és természetesen minden versenyszabálynak meg kell felelni. A megmérettetés alkalmával az összes úszásnemben (pille, hát, mell, gyors) a bírák elé állnak a gyerekek. A delfin csoportba azok kerülnek, akik már egy éve versenyeznek. A nyolc és tíz év közötti gyerekek tehát már rendelkeznek minősítő vizsgával, és már elkezdték komolyabb szinten űzni a sportot.

Az újonnan, Béres Csaba edzőtől felkerülő és a külsős feljutó gyerekekből áll majd össze a legkisebb versenyző csoport, akiket Békáknak hívnak. Magas létszámmal indulhat majd meg a munka, lehet 25-30 fő is összegyűlhet az első edzésre. A tavalyi békák teljes létszámban felkerültek a Delfin csoportba. Ebben a csoportban jelenleg 17-en vannak.

Ha összeáll a csapat, akkor már szeptemberben versenyezhetnének a fiatalok, akár már kétszer is.

A célokról is beszélt Bajusz Andi, a kicsik edzője. „A békákkal a minősítő a cél ismét, a nagyobb csoportnál szeretnék versenyzésre nagyobb hangsúlyt fektetni, bár még nekik is a pille minősítőt meg kell majd szerezni. Jó lenne minél több gyereket a versenyzés felé terelni. A csapat nagyon jó, a közösség pedig kiváló”- tette hozzá a kicsik trénere.

Természetesen a csapatokba jelentkezhet bárki, aki kedvet érez az úszás iránt, akár azok is, akik a nyáron úszótanfoloyamokon is részt vettek.

Forrás: Hód Úszó SE