Az alapozás hétfőn elkezdődött a HLKC felnőtt lányai számára, mely felkészülést jelent a következő szezonra. A lányok eddig sem tétlenkedtek, ugyanis ki volt nekik adva a házi feladat, mindenki egyénileg készült, főleg erőnléti szempontból. A technikai fejlődés is fontos feladat, augusztusban a labdás edzéseken gyakorol majd a csapat, hogy minél ütőképesebbek legyenek szeptemberre.

Bartók Csaba

Több poszton is erősítenie kellett a HLKC-nak, ugyanis voltak hiányosságok az előző évben. Kapus poszton és idősebb, sok száz NB/I-es mérkőzést megélő játékos érkezett, Veres Zsuzsa személyében. Balkezese nem volt eddig a csapatnak, ide Lovistyék Kittit sikerült leigazolni, illetve Herczeg Rékát is sikerült megszerezni, aki szintén a belső posztokon lesz bevethető. Deák Vivien Békéscsabáról érkezett Vásárhelyre, illetve Mihajlov Maya pedig a Vajdaságból erősíti a csapatot.

Figyelemben és koncentrációban kell fejlődnie még a vásárhelyi lányoknak, mert a csapat összességében nagyon fiatal játékosokból áll. Két új védekezési formát is szeretne a vezetőedző megtanítani a csapatnak, amelyekkel, sokkal biztosabb hatos falat építhetnek a támadások kivédésre. Az esélylatolgatások tekintetében figyelembe kell venni, hogy nagyon erős az NB I/B-s mezőny, és az első három – négy helyet valószínűleg az esélyes ellenfél csapatok lemeccselik majd maguk között, a Vásárhelynek pedig a bennmaradás, illetve a 6-10. hely valamelyike lenne a cél.

Áncsán István

A HLKC szeptember 10-én az Eger ellen kezd hazai pályán a Balogh Imsi sportcsarnokban, utána pedig a Kispesthez utaznak. Mind a kettő egy erős derbi lesz, ezek után pedig már pontszerző meccsekre számíthatnak a kézilabda barátok.

sk