Orvosok és betegek helyett munkások vették birtokba hétfőn a makói Justh Gyula utca 23. szám alatti rendelőintézetet. Az önkormányzat ugyanis 33 millió forintból szinte teljesen felújítja a 40 esztendős épület földszinti részét. A munkálatokat dr. Hadik György és Kádár József települési képviselő is megtekintette.

– Már gyermekként is ide hoztak a szüleim, ha egészségügyi problémáim voltak, így látható, hogy nem egy mai épületről beszélünk, így már nagyon ráfért, hogy rendbe tegyék – nyilatkozta Kádár József. A települési képviselő hozzátette: az újvárosi körzet nagy, majd ezer embert látnak el ebben az intézményben. Hogy pontosan milyen munkálatok is zajlanak a Justh Gyula utcában, azt Kádár József itt részletezi:

##audio:4479##

A felújítás ideje alatt a szemben lévő egykori bölcsődében rendelnek ideiglenesen a körzeti orvosok

A kivitelezést a Sapi-Vill Bt. végzi. – A szerződés szerint öt hónapunk van a munkálatok elvégzésére, de szeretnénk, ha már ősz végére elkészülnénk vele – vette át a szót a cég ügyvezető igazgatója, Mészáros István. A beruházást az épület áramtalanításával kezdték, amit a bontás követ. Ha ezzel végeztek, akkor kerülhet sor a nyílászárók cseréjére és az épület külső hőszigetelésére. Természetesen amíg a munkások a Justh Gyula utca 23. szám alatt dolgoznak, addig sem maradt orvos nélkül a körzet. Szemben, a 32. szám alatt az egykori bölcsődét alakították át ideiglenes rendelővé.

Az önkormányzat folyamatosan teszi rendbe a város rendelőit. – Sajnos az elmúlt húsz esztendőben szinte egy fillért sem fordítottak erre, így nem könnyű a feladatunk – jegyezte meg. dr. Hadik György. A képviselő kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe kezdett a rendelők felújítása érdekében, de úgy véli, hogy csak szignókkal két évtizednyi elmaradást nem lehet orvosolni. Az ezzel kapcsolatos gondolatait Hadik Györgynek itt találja:

##audio:4480##

Munkatársunktól. K.